dimecres, 16 de gener del 2013

Els hospitals catalans s'organitzen contra les retallades


Publica ARA
La primera acció conjunta de la nova coordinadora laboral dels centres sanitaris serà el 23 de febrer, coincidint amb la protesta convocada a Madrid
Els comitès d'empresa de 37 hospitals catalans s'han reunit aquest dimecres per acordar accions conjuntes per protestar contra les retallades a sanitat, que es concretaran en un manifest conjunt. Han segellat la creació d'una coordinadora laboral dels centres sanitaris i la seva primera gran acció conjunta serà una protesta el 23 de febrer, coincidint amb la marxa convocada pel sector a Madrid.

Durant aquesta setmana, els representants sindicals acordaran un manifest conjunt i es recolliran firmes de suport, que es lliuraran a la Generalitat el pròxim 23 de febrer després d'una manifestació.
Els comitès d'empresa dels hospitals catalans es van unir per protestar conjuntament el passat 2 de gener i, des d'aleshores, s'han anat sumant centres sanitaris a la plataforma, passant de 24 a 37 hospitals. L'hospital Parc Taulí de Sabadell (Vallès Occidental), que era l'únic que seguia amb treballadors acampats en protesta, ha decidit avui aixecar la concentració per seguir només amb les protestes conjuntes.

"Temem que en els pressupostos de 2013 les retallades a sanitat siguin com els de 2010, 2011 i 2012 junts", ha explicat Río, el qual creu que els ajustos es concretaran en el tancament de plantes hospitalàries i quiròfans, l'augment de la jornada de treball i una reducció de sou