divendres, 11 de gener del 2013

L'Institut Català de la Salut acaba la implantació de la recepta electrònica



Publica El Periódico
Metges i hospitals públics catalans podran accedir al pla de medicació de cada pacient
La prescripció electrònica s'ha implantat a tots els hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS) per reduir els possibles errors en la medicació, ha informat aquesta institució.
La recepta electrònica mostra tot el pla de medicació del pacient, cosa que permet millorar la coordinació entre els diferents metges, infermers i farmacèutics, i es detecten més fàcilment possibles incompatibilitats entre fàrmacs. Així mateix, aquesta eina ofereix un servei de missatgeria que facilita la comunicació entre els diferents professionals que atenen el pacient.
Tots els canvis que es fan en el tractament del pacient queden registrats automàticament a la història clínica, i això és especialment rellevant per a la seguretat dels malalts crònics, que acostumen a necessitar canvis freqüents de medicació.
El primer hospital que va implantar el servei va ser el de la Vall d'Hebron, al mes de juny, i la resta de centres de l'ICS (Josep Trueta, Germans Trias, Arnau de Vilanova, Verge de la Cinta, Viladecans, Joan XXIII i Bellvitge) l'han anat implantant progressivament. Des del mes de juny, a través d'aquesta eina, s'han realitzat 182.086 noves prescripcions, se n'han retirat 35.453 i se n'han modificat 2.837.