dimarts, 26 de febrer del 2013

El Govern aprova aquest dimarts la supressió d'una paga extra als treballadors públics

El Govern ratificarà aquest dimarts la supressió d'una paga extra als treballadors públics, tal i com ja es va comunicar dilluns als sindicats després de diverses reunions de la Mesa de la Funció Pública. La intenció és aplicar la meitat en el juny i l'altra en la paga de desembre, amb l'objectiu d'estalviar uns 700 MEUR aquest any en el capítol de personal públic, la mateixa quantitat que l'any passat. Gairebé la meitat provindrà d'aquesta reducció salarial, mentre que la resta s'obtindrà a partir de reduir la contractació d'interins i no cobrint jubilacions i baixes.
Davant aquesta situació els sindicats de la Plataforma Unitària volem deixar clar que:
Els sindicats hem reiterat que no prenguin cap mesura fins que disposem i negociem les dades necessàries per a l'elaboració dels pressupostos 2013. D'aquesta manera, els representants dels treballadors i les treballadores podríem fer propostes alternatives a les retallades de salaris i llocs de treball, com fem amb el conjunt d'empreses.
En concret, demanem:

- El text concret que portaran a Acord de Govern.
- L'afectació en percentatge de salari anual per a cada col·lectiu.
- L'objectiu de dèficit de la Generalitat.
- Liquidació pressupostària de 2012.
- Previsió d'ingressos 2013.
- Partida necessària per a salaris d'empleats públics, pagaments delegats i concertats o administracions vinculades.
- Deute, creditors i tipus d'interès.
- Creditors de serveis i infraestructures.
- Dades internes de la despesa en funció pública.

Els sindicats volem que les nostres propostes, un cop documentades, puguin arribar al Parlament, on s'han de prendre, de manera democràtica, les decisions que necessita Catalunya.
La part sindical exigim que el Govern no aprovi cap mesura de reducció salarial, i, per mostrar la nostra voluntat de negociació seriosa i compromesa amb la viabilitat de Catalunya i el benestar de la seva ciutadania.

JA N’HI HA PROU!
HEM DE SEGUIR MOBILITZANT-NOS