dimecres, 6 de febrer del 2013

En defensa dels serveis públics i de les nostres condicions de treball

El Govern de la Generalitat ha posat en marxa una campanya per convèncer a la població que els serveis públics i socials no són sostenibles, que no és possible el manteniment de l’Estat del Benestar i que els treballadors i treballadores dependents dels pressupostos, tenim unes condicions laborals i salarials de privilegi.
No és certa una cosa ni l’altre: ni són inevitables les retallades ni els treballadors i treballadores que depenen dels pressupostos tenen uns situació de privilegi.
La seva acció política pretén acabar amb l’Estat del Benestar i convertir el dret als serveis públics en un negoci en mans privades.

Les polítiques de retallades i l’assalt als drets socials i laborals han resultat ser un fracàs ja que contrauen l’economia, escanyen els treballadors i aboquen a milions de persones a l’atur i a la pobresa.
Cal que el Govern de la Generalitat enceti, des de la seva responsabilitat i capacitat de govern, les accions necessàries per desenvolupar polítiques que estimulin el desenvolupament econòmic, aturin la destrucció d’ocupació i potenciïn els serveis públics i socials. També són necessàries mesures fiscals que facin pagar als que més tenen així com lluitar contra el frau i la corrupció.
Davant d’aquesta situació que posa en perill l’Estat del Benestar, els sindicats CCOO, UGT, IAC, CSIF, SAC, SATSE, USAE, ASPEPC-SPS, Intersindical-CSC, ANPE, MC, USOC, STAJ, GESTHA i SIAT exigim al Govern de la Generalitat i als grups parlamentaris un canvi radical de les seves polítiques pressupostàries.
La Plataforma Sindical Unitària proposa que els Pressupostos de 2013 es fonamentin en:
  • L’estímul al desenvolupament de l’activitat productiva i de serveis.
  • El manteniment dels Serveis Públics i Socials i millora de les seves prestacions.
  • La defensa de l’ocupació com a dret de les persones i com a motor del desenvolupament econòmic i social.
  • La negociació col·lectiva real de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de la Funció Pública Catalana.
  • El manteniment del poder adquisitiu i de l’ocupació .
  • La renúncia a l’objectiu de dèficit del 0’7%.

Per aconseguir les nostres demandes, la Plataforma Sindical Unitària de la Funció Pública convocarà mobilitzacions al llarg del procés de debat i aprovació dels Pressupostos.

AIXÒ NOMÉS SERÀ POSSIBLE AMB LA TEVA IMPLICACIÓ!!
PARTICIPA-HI!!
NO CALLEM!!... NI ENS CALLARAN!!