dimecres, 27 de febrer del 2013

La Guàrdia Civil registra el domicili de l'expresident de l'ICS, Josep Prat, pel cas Innova

Publica ARA
L'operatiu està relacionat amb el cas Innova, hòlding municipal de Reus. La policia investiga irregularitats econòmiques en la gestió d'Innova, de la qual Prat era director. També es registra el domicili de Carles Manté, exdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut)
La Guàrdia Civil està escorcollant aquest dimecres el domicili de Josep Prat, expresident de l'Institut Català de la Salut (ICS), a Tarragona, i de l'exdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut), Carles Manté, a Mataró. L'operatiu està relacionat amb el cas Innova, hòlding municipal de Reus. La policia investiga irregularitats econòmiques en la gestió d'Innova, hòlding del qual Prat n'era director. En el marc de l'operació, anomenada Cirugia, la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil està realitzant també un altre escorcoll a Mataró, a la seu de la mercantil CCM Estratègies i Salut, una consultora creada per Manté. Les actuacions estan sota secret de sumari i les dirigeix el jutjat d'instrucció 3 de Reus (Tarragona).
Josep Prat, expresident del hòlding Innova de Reus suposadament va fer uns pagaments no justificats de més d’un milió d’euros a l’expresident del CatSalut Carles Manté i a l’arquitecte de l’hospital Sant Joan Jorge Batesteza. Fins al gener de l’any passat, Josep Prat va combinar el seu càrrec a Innova amb el de president de l’ICS.
S'investiguen presumptes irregularitats econòmiques detectades a Innova per factures cobrades sense justificació. El cas va sortir a la llum pública el passat 19 de juny a través de l'informe econòmic fet pel secretari general i l'interventor de l'Ajuntament.