dilluns, 4 de febrer del 2013

Resum Mesa sectorial de Negociació de Sanitat

Els temes més rellevants que s’hi han tractat a la Mesa de Negociació de 1 de febrer de 2013, són la jornada de treball i les mesures de conciliació familiar de la vida personal, familiar i laboral del personal estatutari, tots ells modificats per l’entrada en vigor de nova normativa bàsica estatal.
La Direcció de l’ ICS ha fet la presentació amb els permisos que d’acord amb la legislació vigent tenen tots els treballadors de l’ ICS i que és el mateix quadrant que fa unes setmanes es va fer públic.
En relació a la jornada, la Direcció de l’ ICS explica que el Real Decreto Ley 20/2011 (Govern espanyol) estableix per a tots els empleats públics una jornada mínima de 37’5 hores setmanals de promig en còmput anual. Segons els seus càlculs, 37’5 hores setmanals equivaldrien a 1.666 hores anuals.  La Direcció proposa inicialment una jornada de 1.666 hores per als torns de dia i de 1.500 hores per a l’horari nocturn.
La Direcció de l’ ICS ha modificat la seva proposta inicial:
·         Reduir la proposta inicial de jornada diürna de 1.666 a 1.650 hores anuals per als torns de dia i 1.500 hores anuals per al torn de nit.
·         Establir un màxim de 4 dies per any sense incidència en la nòmina, és a dir, amb el 100% de les retribucions, en cas d’absència per malaltia o accident no laboral, sempre i quan es justifiqui mitjançant un document emès pel sistema sanitari.
·         Garantir el permís retribuït per hospitalització d’un familiar, d’acord amb l’establert a la Llei 8/2006 de mesures de conciliació del personal al servei de la Generalitat de Catalunya
·         Ampliar el permís per trasllat de domicili en el supòsit que sigui a una localitat diferent. Sense canvi de residència 1 dia; amb canvi de residència, 4 dies.
En aquestes i d’altres mesures ( permisos...) el plantejament de la Direcció de l’ ICS és molt restrictiva
Quina aplicació es fa al personal funcionari de la Generalitat?
Voldríem recordar que en el Decret 56/2012 de 29 de maig, estableix la jornada i horaris de treball del personal funcionari de l’Administració de la Generalitat, exclou entre d’altres al personal estatutari, però pot servir per fer-nos una idea de com es concreten aquestes mesures en d’altres àmbits:
“Jornada de treball ordinària: és de 37’5 hores de treball en còmput setmanal, de dilluns a divendres. Durant el període compres entre 15 de desembre al 10 de gener, ambdós inclosos, i durant la Setmana Santa, la jornada ordinària en còmput setmanal és equivalent a multiplicar el nombre de dies laborables d’aquest període  per 7 hores diàries. En el període d’estiu , compres entre l’1 de juny al 30 de setembre, ambdós inclosos, la jornada ordinària és de 35 hores de treball en còmput setmanal, de dilluns a divendres.”