divendres, 2 d’agost del 2013

La Via Catalana passarà pels punts més emblemàtics de Barcelona Ciutat



Després de l’èxit de la manifestació de la Diada de 2012, s’ha convocat una cadena humana des d’Alcanar fins al Pertús. La mobilització començarà a les 17.14 h del pròxim 11 de setembre. Dels més de 700 trams que tindrà la Via Catalana, més d’una cinquantena passaran per Barcelona..
La cadena entrarà a la ciutat per la carretera de Collblanc i el carrer de Sants. Ocuparà la plaça d’Espanya i l’avinguda del Paral·lel fins al mar. La Via Catalana recorrerà el Front Marítim fins al Fòrum i l’avinguda Diagonal. El traçat passarà per llocs emblemàtics de Barcelona: la Sagrada Família, la Catedral, la Rambla, la Plaça de Catalunya, el Passeig de Gràcia i el Camp Nou. També se situarà davant de les principals institucions polítiques catalanes: el Parlament, al Parc de la Ciutadella, i el Palau de la Generaltiat, a la plaça de Sant Jaume.

En conjunt, la Via Catalana passarà per 86 municipis. D’aquesta manera, s’ha volgut descentralitzar la mobilització i fer-la arribar a més comarques. A més, és un traçat reivindicatiu ja que segueix l’N-340, l’N-II i el corredor mediterrani ferroviari, exemples de la manca d’inversió de l’Estat.