dijous, 26 de setembre del 2013

Els medicaments dispensats a les farmàcies dels hospitals seran de copagament per a usuaris no ingressats

Publica l’Ara
Els pacients hauran d'aportar el 10% del preu del fàrmac amb un màxim de 4,20 euros
El ministeri de Sanitat ha anunciat a través del BOE que més de 50 medicaments subministrats per les farmàcies hospitalàries a aquells pacients que no es troben ingressats passaran a ser de copagament a partir del dia 1 d'octubre amb un límit d'aportació reduïda. Això vol dir que els pacients hauran de pagar un 10% del preu del medicament, amb un màxim actualment fixat en 4,20 euros. En aquells casos de malaltia greu o crònica s'aconsella reduir l'aportació, i quan la dosi de l'usuari no s'ajusti a l'envàs comercial, com pot ser el cas de pacients que necessitin prendre's petites dosis d'un medicament, es farà el càlcul proporcional. Els usuaris que comprin els medicaments a les farmàcies dels hospitals hauran de pagar el 10% del preu del fàrmac, amb un màxim actualment fixat en 4,20 euros, d'acord amb la resolució del 21 de gener del 2013 de la direcció general de la Cartera Bàsica de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia.

Pel que fa a les patologies amb característiques greus i cròniques, el BOE recomana que "l'aportació per part del beneficiari sigui reduïda, ja que d'aquesta manera es produiran situacions d'inquietud per comparació amb els medicaments d'aportació reduïda que es dispensen habitualment a les oficines de farmàcia".

El BOE recull 157 presentacions farmacèutiques de poc més de 50 medicaments. Són fàrmacs que només es troben a les farmàcies dels hospitals i que seran de copagament per als usuaris no hospitalitzats. Per tant, aquesta resolució respon a l'intent d'equiparar les condicions dels usuaris de les oficines farmacèutiques.