dilluns, 9 de setembre del 2013

Les ambulàncies comencen quatre dies de vaga


Segons Agències
El Govern ha determinat que els serveis mínims per la vaga d'ambulàncies dels dies 9, 10, 11 i 12 de setembre han de garantir el transport en els casos d'urgència, tant accidents com trasllats intrahospitalaris, a més de per a aquells pacients que requereixin serveis d'hemodiàlisi o oncologia.
L'ordre signada pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, recorda que el transport de malalts i accidentats és un servei essencial. El text també constata que seran les empreses qui determinin el personal estrictament necessari per al funcionament d'aquests serveis mínims.


Els treballadors del sector de les ambulàncies comencen aquest dilluns una vaga de quatre dies. Del 9 al 12 de setembre, protestaran contra la reducció d'un 9,2% a les nòmines. Una mesura que, des del seu punt de vista, és il·legal perquè no està inclosa a les clàusules dels contractes de concessió pública. Això, després que els sindicats i la patronal ACEA no hagin arribat a un acord tot i la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya. Els serveis mínims decretats durant aquesta vaga han de garantir el transport en els casos d'urgències i en el d'aquells pacients que requereixin serveis d'hemodiàlisi o oncologia.
Després que la patronal anunciés la rebaixa salarial el mes de juliol, l'absència d'entesa entre les parts ha desembocat en una vaga que comença aquest dilluns i s'allargarà fins dijous.