dijous, 31 d’octubre del 2013

L'Organització Mundial de la Salut afirma que l'atur juvenil ja és una "emergència sanitària" a Espanya



Agències


Espanya és el país europeu amb més atur juvenil.

Per l'Organització Mundial de la Salut, l'atur juvenil a l'estat espanyol ja ha arribat a proporcions d'"emergència sanitària" que, si no es resol, pot tenir conseqüències greus per les futures generacions. Ho assegura Michael Marmot, autor de l'estudi per a l'OMS sobre les desigualtats de salut a Europa.



Michael Marmot, director de l'Institut d'Equitat Sanitària de la Universitat College de Londres, ha remarcat a la capital anglesa que el govern espanyol ha de posar en marxa mesures de protecció social que evitin el deteriorament de les joves generacions, que afronten el perill de problemes mentals i una taxa de mortalitat més alta. L'acadèmic ha assenyalat que "és urgent promulgar polítiques econòmiques i socials que aportin un futur a aquestes persones".

L'autor de l'estudi ha subratllat que l'inquieta que "les mesures d'austeritat imposades per Espanya, Grècia i Portugal contribueixin a augmentar la desocupació entre la població jove". Segons Marmot, "el govern espanyol hauria d'enfrontar-se a la troica europea i dir-los que deixin d'imposar mesures que perjudiquen a la seva població". "Amb un 52% d'atur juvenil, el més alt d'Europa, Espanya s'enfronta a una emergència sanitària", afirma l'acadèmic britànic.

La falta de feina "és molt nociva per la salut", explica Michael Marmot, que, a curt termini provoca "problemes de salut mental" i un índex més alt de disturbis socials. A llarg termini, l'autor de l'informe de l'OMS diu que els desocupats tenen "més problemes de salut", fins el punt que "la taxa de mortalitat és un 20% més alta" que la que tenen les persones que treballen. En el cas dels joves, Marmot opina que la falta de feina en aquesta edat clau "disminueix les seves perspectives d'una vida millor en el futur, una circumstància negativa que repercutirà en els seus fills, que naixeran en la pobresa o amb menys oportunitats".