dimecres, 30 d’octubre del 2013

No ens toqueu els triennis

Segons l’article 143 de l’Avantprojecte de llei de mesures fiscals, administratives, financeres, i del sector públic (Llei d’acompanyament de pressupostos de 2014), que està pendent d’aprovació:
“Import del triennis del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut d’acord als conceptes retributius establerts a Llei 7/2007, de 13 d’abril, de l’Estatut bàsic de l’empleat públic.

1. Els triennis del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut consisteixen, d’acord amb l’article 23 de la Llei 7/2007, de 13 d’abril, de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, en una quantitat igual per a cada subgrup o grup de classificació.
Les retribucions d’aquells professionals que percebin en concepte de triennis quantitats diferents a les que figuren a les lleis de pressupostos de Generalitat de Catalunya s’adequaran a allò que preveu el paràgraf anterior.
2. El personal que, per l’adequació retributiva prevista en aquest article, passi a percebre unes retribucions brutes en còmput anual inferiors a les que percebia, percebrà un complement personal transitori absorbible consistent en la diferència entre la totalitat de les retribucions anteriors i la totalitat de les noves retribucions.
Per al càlcul del complement personal transitori absorbible no es tindran en compte les retribucions que no siguin ni fixes ni periòdiques o que es puguin percebre per acumulació de places o en concepte d’indemnització.
Aquest complement s’absorbirà d’acord amb el que estableixin les lleis de pressupostos de la Generalitat de Catalunya.”
En paraules més planeres, volen que tots els triennis del personal de l’ICS tinguin el mateix import. Aquells que cobrin “triennis antics” que superin l’import establert passaran a cobrar un complement personal transitori que compensi la diferència retribuitiva. En el moment en que hi hagi un increment de la nòmina amb l’IPC aquest augment serà manllevat del complement personal transitori d’acord amb el que estableixin les lleis de pressupostos de la Generalitat de Catalunya.
Per tant és molt probale que, gran part del personal de l’ICS, quan la nòmina es vegi incrementada per l’IPC aquest increment no es vegi reflectit en un augment final de la nòmina.

Des de la Intersindical-CSC, considerem que és un altre atac als nostres drets, ja prou manllevats.