divendres, 29 de novembre del 2013

La Generalitat adjudica a Verbio el concurs per a la cita prèvia automàtica en els centres de salut

Publica portalesmedico.com
El govern català homologarà les tecnologies de veu de la companyia Verbio per implementar la cita prèvia automàtica en els Centres d'Atenció Primària amb un acord ja atorgat que se signarà el proper mes de desembre
La Generalitat de Catalunya ha escollit Verbio, la companyia líder de tecnologies de la parla en el mercat hispanoparlant, perquè aquesta pugui implementar la cita prèvia automàtica en els centres de salut catalans mitjançant les seves solucions tecnològiques.

Verbio, que signarà el contracte amb la Generalitat al desembre, es farà càrrec d'aquesta iniciativa després del concurs llançat pel govern català per establir un procés automàtic per via telefònica que permeti donar cites prèvies als pacients des dels Centres d'Atenció Primària (CAP) i des dels hospitals adherits a la xarxa hospitalària catalana.
A més de la cita prèvia, les solucions tecnològiques de Verbio oferiran als ciutadans un recordatori de visites i un sistema de confirmació d'assistència a la visita. L'objectiu d'aquesta iniciativa és afavorir la comunicació entre els ciutadans i la sanitat catalana per alliberar les hores perdudes per absència del pacient i poder assignar a altres pacients que estiguin en la llista d'espera. Així, la Generalitat ha decidit buscar una solució a la problemàtica de l'absentisme a les visites mèdiques, que fins ara ha generat pèrdues i ha augmentat les llistes d'espera a la sanitat catalana.

Tal com sol·licitava el plec govern català, Verbio generarà un portal de veu que dedicat a la gestió de cites i recordatoris entre els ciutadans i l'Administració sanitària en un entorn tecnològic que funcionarà les 24 hores al dia durant els 7 dies de la setmana. El sistema de tecnologies de veu per via telefònica permetrà a més d'automatitzar la concertació de cites, tenir el recordatori pertinent uns dies abans de la mateixa i permetrà als ciutadans accedir a la informació associada amb total seguretat.