dimarts, 26 de novembre del 2013

La Intersindical-CSC insta l'eliminació de la retallada de la paga de Nadal dels pressupostos de 2014




Ahir els mitjans de comunicació publicaven que el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques del Govern espanyol feia saber que es preveu que l'Impost sobre Dipòsits Bancaris a les entitats financeres, sigui cedit, encara que sigui en part, a les comunitats autònomes. 

En paraules del president Mas durant la seva intervenció en el Debat de Política General del propassat dia 25 de setembre: “Si el pròxim any se’ns compensa aquest impost, restituirem la paga extra que els treballadors públics de la Generalitat han perdut temporalment”.


Des de l'Ïndia, on és de viatge, el president de la Generalitat va declarar que de produir-se aquesta cessió, compliria el compromís que si l'Estat cedia, tot o en part, aquest impost, el seu import es dedicaria al pagament de la paga extraordinària que el projecte de Llei de pressupostos de la Generalitat de 2014 té previst retallar-nos una vegada més -ja serien 3- per poder quadrar les seves xifres.

Prenent la seva paraula, la Intersindical-CSC ha enviat un escrit a la Secretaria d'Administració i Funció Pública esmentant-li aquest compromís i demanant que es faci una modificació del projecte de llei de pressupostos de 2014 en què es prevegi el cobrament íntegre de les retribucions de 2014, o sigui incloent-hi el cobrament de la paga extraordinària de Nadal.

El projecte de llei de pressupostos de 2014 ha fet força previsions d'ingressos sobre pagaments pendents de l'Estat, que no ha donat ni una sola mostra de tenir la intenció de satisfer. Trobem que si es preveuen ingressos tan sols sobre deutes, molt més lògic és incloure-n'hi quan, primer, el ministre d'Hisenda ja ha afirmat que se cedirà part d'aquest Impost sobre Dipòsits Bancaris i, segon, el Govern de la Generalitat ja s'havia compromés a satisfer aquesta paga si això passava.
Recordem que la congelació salarial i les retallades de pagues dels darreres anys han representat una pèrdua del poder adquisitiu del 30% per als treballadors públics.