dijous, 7 de novembre del 2013

Un miler de farmacèutics es manifesten davant de la seu del govern espanyol a Barcelona


Segons Vilaweb

Han tallat el carrer Mallorca durant una hora · Exigeixen al ministre Montoro que pagui el deute, de quatre mesos, que puja fins als 416 milions d'euros

Un miler de farmacèutics han tallat avui el carrer Mallorca de Barcelona, davant de la seu del govern espanyol a Barcelona, per protestar contra els impagaments a les farmàcies, que es troben en una situació límit. S'hi han sentit crits de 'Montoro morós' i 'Volem cobrar'. 


El president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi Dalmases, ha assegurat que els farmacèutics no es creuen el ministre, que ahir va dir que la setmana que ve es cobraria el deute, que ja és de quatre mesos i arriba als 416 milions d'euros. Dalmases ha reiterat que la situació és insostenible i que els impagaments poden causar la desprovisió de medicaments i fins i tot el tancament definitiu d'algunes farmàcies.

La concentració ha posat punt final al tancament que han fet les farmàcies del Principat aquest matí, i que ha reduït la seva activitat en un 80%. Les farmàcies tenen pendent de cobrar els mesos de novembre i desembre de l'any passat, i del maig i el setembre d'enguany.

Els farmacèutics volen que en el consell de ministres d'aquest divendres s'aprovi el pla de proveïdors, a través del qual puguin cobrar.