dimecres, 22 de gener del 2014

Epidèmia de grip: una oportunitat per a que l’ICS rectifiqui



Mentre l’ICS fa una crida especial per a que els i les professionals sanitaris ens vacunem pel fet de  ser un col·lectiu estratègic que està permanentment en contacte amb grups de risc, reconeixent tàcitament que és un risc derivat de la pròpia activitat professional, alhora segueix penalitzant i maltractant als professionals amb les retallades aplicades en matèria de complementació fins al 100% de les seves retribucions en cas d’IT per contingència comuna.

Ens trobem davant d’una epidèmia de grip en la qual tant l’ICS com el Departament de Salut reconeixen que s’agreujarà. La pròpia empresa reconeix que la nostra activitat professional comporta situar-nos en una situació de risc previsible, malgrat que haguem adoptat mesures per tal que els efectes no siguin tan nocius. Tot i així no accepta que aquesta circumstància comporti el tractament com una malaltia professional.

Aquesta problemàtica incidirà en la carrega de treball, en els riscos de contagi i en el propi personal que, per la seva pròpia activitat, pateixi les seves conseqüències amb incidència en la plantilla activa.

És per això que demanem a l’ICS que rectifiqui la seva posició i acordi donar als professionals que, com a conseqüència de la seva activitat professional, poguessin veure’s afectats per aquesta epidèmia i, en conseqüència, es garanteixi l’abonament del complement d’IT fins al 100% de les seves retribucions.