dimarts, 28 de gener del 2014

La Gerència de l’Àmbit de Barcelona contradiu la informació presentada a la Mesa Sectorial de l’ICS.



En la darrera Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat de 24 de gener,  Recursos Humans de l’ICS i el CTTI va  presentar les afectacions de  les diferents unitats d’informàtica dels àmbits de l’ICS, en un power point de data 24 de gener de 2014, “SERVEIS DE LLOC DE TREBALL Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat ICS”. A la mateixa presentació tant els responsables del CTTI com Recursos Humans de l’ICS han dit que : “ S’han calculat persones equivalents a partir del percentatge de dedicació a les tasques que seran substituïdes pel nou model, concretament: CAU, suport al lloc de treball i la gestió de la infraestructura de xarxa (LAN).” , que el nombre resultant d’ aquest càlcul es el nombre de llocs de treball que serà cobert per la UTE adjudicatària. És el nombre d’afectats, el nombre de persones que hauran de deixar la unitat  d’informàtica, la resta de professionals continuaran realitzant la resta de tasques, per la qual cosa s’entén que la resta de professionals continuarà a la unitat d’informàtica.


A la pàgina web de l’ICS en l’apartat Noticies, de data 27 de gener trobem una informació sota el títol: “S’inicia el desplegament a l’ICS del nou model de serveis de microinformàtica de la Generalitat”, textualment diu:
“...el nou model suposa l’afectació d’alguns llocs de treball. El personal afectat amb plaça en propietat (37 persones) podrà continuar treballant a l’ICS – a la plaça de la qual són titulars- o bé en alguna de les empreses adjudicatàries- si hi ha un acord entre el treballador i l’empresa-.
Pel que fa al personal interí i eventual (48 persones),...pla d’incorporació preferent, amb contractacions estables i unes condicions retributives similars a l’ICS.
Finalment, cal destacar que les activitats de valor afegit, que tenen una dimensió estratègica per a l’ICS, com ara el desenvolupament de programes informàtics i l’explotació de la informació continuen sent realitzades pels 170 professionals de la institució dedicats a aquestes tasques”

Com ja es manifesta a l’escrit que serveix de presentació a les 1.600 signatures dirigides al Director Gerent de data 24 de gener:
“...demanem que el nombre de professionals informàtics de l’ICS que es mantingui sigui el més nombrós possible, a fi efecte de garantir la capacitat de l’ICS com a organització i mantenir la qualitat d’aquest servei, de gran importància, amb el màxim de garanties...”.

Divendres passat en la Mesa sectorial l’ICS va donar la xifra de persones afectades a les diferents àmbits territorials de Catalunya, en el document diu que en el cas de Barcelona AP els professionals afectats son 21, d’ells  9 fixes i 12 interins.

Ahir dilluns 27 de gener la Gerència de l’Àmbit reuneix primer  a la Junta de Personal i posteriorment als professionals del servei informàtic de BCN AP i es diu que els professionals afectats per aquest procés son 27 persones , 21 els vol Fujitsu i que els altres 6 ni aniran a Fujitsu o altra empresa de la UTE ni es quedaran al servei informàtic. Per informacions posteriors tenim coneixement que per part de les empreses adjudicatàries hi ha predisposició a incrementar el nombre de professionals del personal informàtic interí.

Aquesta situació de informacions contradictòries, comporta un seguit de dubtes:

  • La forma en que s’ha fet el càlcul per considerar el nombre de persones afectades per aquest procés, per àmbits territorials.
  • Si la documentació que és porta a la Mesa Sectorial i que  coincideix amb la nota informativa publicada al web corporatiu de l’ICS, considerem que son les úniques dades proposades per l’ICS i del CTTI. Per tant les dades proposades, sobre les que s’ha de treballar?
  • Ens agradaria esbrinar qui està en l’equivoc l’ICS i el CTTI? o es la Gerència de Barcelona que s’excedeix en el nombre de professionals informàtics afectats? D’on surt aquest increment de professionals afectats, que no consta en les dades presentades a la Mesa Sectorial? Estem en un cas d’excés d’austericidi del servei informàtic propi de BCN AP?
Us demanem que és faci aquest procés amb el màxim de transparència, donar informacions contradictòries en una situació com aquesta és terreny adobat per fer interpretacions de tot tipus. Els professionals informàtics es mereixen el màxim de respecte i consideració.