dimecres, 29 de gener del 2014

Quart dia de lleure: vigila la cartera!

Fem memòria, els dies de lliure disposició, foren i són una minsa compensació per no incrementar la retribució ja des de l’any 1983, que va implicar ja una pèrdua del 12’2% de l’IPC, de fet va ser una retallada salarial encoberta.
Actualment, els dies de lliure disposició estan regulats a l’EBEP, que és norma bàsica, d’obligat compliment també al personal estatutari de l’ICS.
La disposició addicional quarta de la Ley Orgànica 9/2013, de 20 de desembre, de Control de la Deuda Comercial del Sector Público, ha modificat l’apartat K) de l’article 48 de la Ley 7/2007 de 12 d’abril de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, incrementant en un dia el nombre de dies de permís per assumptes particulars als quals tenim dret els empleats públics, amb efectes des de 22 de desembre de 2013.

Textualment l’EBEP diu: “Els funcionaris públics tenen els permisos següents: k) Per assumptes particulars, quatre dies cada any.
Els darrers dies ha aparegut al portal ATRI aquesta nota informativa:
“Per modificació de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, segons estableix la disposició addicional quarta de la Llei Orgànica 9/2013, de 20 de desembre, s’amplien de 3 a 4 els dies de permís per assumptes personals, amb efectes de l’any 2013.
Un mes després de l’aprovació d’aquesta norma, Recursos Humans de l’ICS encara no ha fet ni una trista instrucció de com s’ha de fer l’aplicació del gaudiment d’aquest dia pel 2013 a diferència de com ha fet la Generalitat amb el personal d’Administració i Tècnic, l’Administració General de l’Estat, el serveis de salut de Canàries, País Basc, País Valencià,....

Atès que des del dia que va sortir aquesta modificació de l'EBEP sobre els dies de permís per assumptes personals l'ICS no ha fet cap instrucció ni cap nota informativa referent a això, recomanem que es faci la petició i s'empleni el full corresponent de permisos demanant aquest dia addicional corresponent al 2013 per evitar una suposada negativa posterior.