dissabte, 1 de març del 2014

Uns 2.000 sanitaris, amb Santiago Dexeus al capdavant, es posicionen contra la reforma de l'avortament


En un manifest adreçat al govern espanyol, demanen que la reforma no segueixi endavant perquè fa perillar la vida de la dona
Publica l’ARA
Al voltant d'uns 2.000 professionals de la sanitat pública i privada, amb Santiago Dexeus al capdavant, demanen en un manifest al govern espanyol que no continuï amb la reforma de l'avortament perquè posa en perill la salut i la vida de les dones.

Dexeus ha qualificat la reforma de "'flash-back' absolutament terrorífic" i ha criticat que les dones "no puguin parlar amb la seva pròpia veu i les enviïn al psiquiatre".
Sota el títol "Cap canvi és convenient quan una norma va en consonància a la realitat social i sanitària del país", els signants del manifest lamenten que no s'inclogui el supòsit de malformació en la reforma de la llei, ja que "contradiu" la seva ètica professional i "resulta contrari a l'opinió majoritària de la població".
En la presentació del manifest, la presidenta de l'Associació Espanyola de Neuropsiquiatria, Eudoxia Gay, acompanyada dels ginecòlegs Santiago Dexeus, Pilar Martínez Ten i Javier Martínez Salmeán, ha mostrat els seu rebuig al "periple" que patiran les dones que vulguin avortar per dolor psíquic greu.
"Haurem convertir les dones en malaltes psíquiques", ha afirmat la psiquiatra, que també ha augurat que amb la reforma augmentaran les malalties mentals "a nivells estratosfèrics", en més de 100.000 casos.
En el manifest, que s'enviarà a la presidència del govern i als ministeris de Sanitat i Justícia, els professionals declaren que avui l'avortament és una "pràctica normalitzada" i que la llei en vigor ha suposat un avanç en relació a la seguretat jurídica de les dones.