divendres, 25 d’abril del 2014


Manifest de la manifestació del 26 d’abril. Marea Blanca.
Per una sanitat 100% pública, aturem el consorci.
El passat mes de febrer, el Govern de la Generalitat va aprovar la fragmentació de l’ICS a les comarques de Lleida, com a inici per acabar definitivament amb el ja residual sistema públic de salut a Catalunya. Amb aquest model de gestió la Generalitat ha decidit desmembrar l’únic organisme sanitari públic català en diverses empreses filials, subjectes a la gestió privada. Mentre ens presenten aquesta via com la millor opció per millorar l’eficiència del sistema públic de salut continuen ressonant els escàndols de corrupció, com el cas Crespo o el cas Bagó, que han evidenciat la manca de transparència i la submissió a interessos polítics i econòmics dels consorcis creats per la Generalitat.

Dia rere dia emmascaren la privatització del nostre sistema sanitari, venent-nos tot un discurs polític dels suposats beneficis d’aquest canvi de model on, en teoria, la sanitat continuarà sent pública, però a la pràctica la nostra salut passarà a ser un simple negoci.
Els portaveus d’aquest discurs privatitzador neoliberal no ens expliquen que a partir de l’aprovació de la Llei 15/97 de noves formes de gestió en la sanitat, es dóna cobertura legal per transformar el sector sanitari públic en un mercat i, en conseqüència, en una oportunitat de negoci per omplir-se, encara més, les butxaques.
Amaguen que la sanitat pública s’ha convertit en un negoci. En el qual, no només és permet sinó que es potencia la gestió i la prestació de serveis sanitaris privats per obtenir beneficis en detriment d’una sanitat pública, gratuïta i universal.
Moltes són las raons per donar suport a la gestió pública dels nostres serveis públics i exigir que estiguin integrats a l’Institut Català de la Salut. Només amb una Sanitat 100% pública es garanteix la seva universalitat, gratuïtat i respecte pels treballadors i treballadores que la formen. Amb la gestió privada i, també, amb la gestió mitjançant un consorci o empresa pública sotmesa als mercats, la porta queda oberta a que dels fons públics dedicats a un servei públic es puguin extreure beneficis per a l’enriquiment de tercers, o per a la sanitat concertada. I això és una estafa. Un robatori dels nostres impostos i una rebaixa absoluta en un dret bàsic com és la salut.
La creació d’un nou ens públic (on l’empresa privada hi tingui cabuda) per gestionar els centres sanitaris de Lleida és el cop de gràcia a la sanitat pública catalana, i no ho permetrem. Exigim la retirada immediata del projecte.

NO A UNA SANITAT EN LA QUAL EL FINANÇAMENT SIGUI PÚBLIC I ELS BENEFICIS PRIVATS. VOLEM UNA SANITAT 100% PÚBLICA!