divendres, 25 de juliol del 2014

EL BAIX LLOBREGAT PER LA SANITAT PÚBLICA , DE QUALITAT I ACCÉS UNIVERSAL



Sindicats, partits i entitats, impulsen el Manifest de la Plataforma per la sanitat pública de qualitat i accés universal al Baix Llobregat:

 

MANIFEST:

EL BAIX LLOBREGAT PER LA SANITAT PÚBLICA ,DE QUALITAT I ACCÉS UNIVERSAL

Les polítiques de la Conselleria de Salut i la falta de finançament estan portant a la sanitat pública a la nostra comarca, i per tant als nostres drets com a ciutadans i ciutadanes, a una situació d’emergència i precarietat.

Llistes d’espera interminables, tancament de llits i quiròfans, condicions de col•lapse a les urgències hospitalàries, acomiadaments injustificats de treballadors i treballadores, falta d’inversió i pressupost minvant per ambulatoris i CUAP.

Les organitzacions i entitats signants del manifest ens rebel•lem contra això i apostem per la coordinació de les mobilitzacions i propostes a la nostra comarca amb l’impuls d’una Plataforma en defensa de la Sanitat Pública al Baix Llobregat que sumi forces per afrontar i combatre aquesta situació.

La defensa de la sanitat pública i de qualitat, amb accés universal, comporta també la defensa del manteniment de recursos tant materials com humans i, en conseqüència, de les ràtios assistencials i dels drets sociolaborals de les treballadores i els treballadors.

Exigim al Govern un canvi radical i que abandoni les retallades en sanitat en els pressupostos.

Apostem pels nostres hospitals i els nostres centres d’atenció primària.

Reivindiquem els nostres drets de ciutadania, com a treballadores i treballadors, com a persones amb dignitat.

Respondrem a les propostes de privatització i als acomiadaments de personal.

Lluitem per una sanitat pública que és de tothom vers l’aposta per la privatització de la sanitat que només beneficia a uns pocs.

El Baix Llobregat diu prou!