dilluns, 15 de setembre del 2014

Catalunya recuperarà el 2015 la paga extra dels empleats públics



Publiquen Agències

La Generalitat ha anunciat que el 2015 recuperarà la paga extra dels empleats públics, suprimida el 2012 pel govern espanyol i als anys 2013 i 2014 pel  govern de la Generalitat i que situava als empleats públics de Catalunya com els únics que seguien cobrant una nòmina menys a l'any. Aquesta mesura exigiria generar uns ingressos addicionals de 500 milions d'euros, aproximadament, per poder afrontar el pagament.


El conseller de Presidència, Francesc Homs, no ha precisat com s'afrontarà aquest pagament. Davant l'absència d'un nou model de finançament. Per ara, l'encàrrec al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, és que s'incorpori aquesta mesura en els Pressupostos de 2015, que posteriorment s'hauran de pactar amb ERC, soci de legislatura de CiU i que havia pressionat en aquesta direcció durant tot 2013 i 2014.
És probable que la recuperació de la paga extra és a l'única comunitat autònoma que manté la supressió- s'argumenti pel previsible augment de la recaptació d'impostos en un escenari de millora econòmica. La Generalitat ja va plantejar recuperar el pagament d'aquesta nòmina el 2014, però exigia que el Govern li permetés imposar un impost sobre els dipòsits bancaris. Com l'Executiu de Mariano Rajoy va vetar el tribut autonòmic per crear un de similar de caràcter estatal, el gabinet de Mas va postergar aquesta mesura.