dimarts, 11 de novembre del 2014

La Generalitat garanteix que recuperarà l'extra dels funcionaris el 2015



Tornaran a tenir dotze mensualitats ordinàries i dues pagues extraordinàries, segons ha anunciat Governació als sindicats en la reunió de la Mesa de la Funció Pública
Agències

La Generalitat ha garantit avui als sindicats de la Funció Pública que el 2015 el personal al servei de l'administració catalana recuperarà la paga extra, de manera que l'any que ve els empleats públics tornaran a tenir 12 mensualitats ordinàries i dues pagues extraordinàries.

Fonts sindicals han explicat a Efe que la Generalitat ha aprofitat la reunió d'aquest dilluns de la Mesa de la Funció Pública per ratificar aquest compromís que afecta 210.000 empleats públics, encara que sense aclarir com concretarà legalment aquesta promesa.
En canvi, fonts del departament de Governació han subratllat a Efe que el Govern tornarà aquesta paga incloent-la en els pressupostos de la Generalitat per a 2015, que encara no s'han presentat i que segueixen sense tenir data de presentació per ara.
 
Els sindicats esperen que, en el cas que el Govern no arribés a aprovar els comptes per a 2015 i es veiés obligat a prorrogar les del 2014, aprovi l'any que ve un decret per habilitar el volum de recursos necessari per recuperar l'extra, que té un impacte d'uns 500 milions d'euros.

L'eliminació de l'extra és una mesura que el Govern aplica des de 2012, quan el Govern espanyol va anunciar l'eliminació de la paga extra de Nadal; la Generalitat, fruit de les seves estretors pressupostàries, va allargar també aquesta retallada a 2013 i 2014, però des de fa mesos insisteix en la idea que no és just que la retallada s'estengui també a 2015.

També el Govern, a través de la secretària general d'Administració i Funció Pública de la Generalitat, Meritxell Masó, ha ratificat als sindicats avui que l'any que ve també s'anul·larà la retallada del 15% de jornada i sou aplicat a un col·lectiu d'uns 6.500 interins destinats a funcions administratives i de serveis.

D'altra banda, els sindicats de la Funció Pública han demanat a l'administració catalana que aboni de forma immediata la part de l'extra del 2012 (uns 44 dies) que creuen que es va descomptar de manera “il·legal” i que estableixi un calendari per recuperar el poder adquisitiu perdut el 2012, 2013 i 2014, unes reivindicacions davant les quals la Generalitat no s'ha compromès a res, segons fonts sindicals.