dimecres, 29 d’abril del 2015

Salut crea un portal perquè els catalans accedeixin a la seva història clínica on line



Publica La Vanguardia

Podran consultar el pla de medicació, els diagnòstics i els informes clínics

El Servei Català de Salut (CatSalut) ha creat el nou portal digital Cat@SalutLaMevaSalut, a través del qual els catalans podran accedir a tota la informació generada en els centres assistencials públics, com el pla de medicació, els diagnòstics i els informes clínics.


La iniciativa ha estat presentada aquest dimecres pel director del CatSalut, Josep Maria Padrosa, i el gerent d'Atenció Ciutadana, Joan Lluís Piqué, que han destacat que el nou portal també permetrà als ciutadans realitzar tràmits i consultes en línia.

Podran accedir els usuaris majors de 18 anys mitjançant un usuari i una clau que es proporcionaran al Centre d'Atenció Primària (CAP) de referència: "És una eina segura i de fàcil accés que potenciarà la participació i la corresponsabilitat dels ciutadans", ha dit Padrosa.
A través d'aquest espai, els ciutadans podran accedir també al document de voluntats anticipades presentat al Registre departamental, consultar el seu pla terapèutic, sol·licitar dia i hora de visita i canviar de professional en les àrees bàsiques de salut (ABS) que gestiona l'ICS i el Consorci Sanitari de Terrassa.

Piqué ha destacat que la plataforma que gestiona la Història Clínica Compartida de Catalunya compta amb més de 116 milions de documents: "Totes aquestes dades són propietat dels pacients i són ells els que han de gestionar-los i tenir-los al seu abast".

Ha concretat que la iniciativa es va iniciar en forma de pilot a l'octubre de 2014 a 33 CAP, i des de llavors ja han sol·licitat l'accés més de 10.000 persones, principalment dones d'entre 45 i 55 anys.

Implantat a l'agost

Es preveu que a l'agost "tots els catalans ja puguin accedir a aquest servei": ara ja poden fer-ho els de les regions de Tarragona, Alt Pirineu i Aran, Terres de l'Ebre, Girona, Catalunya Central i Lleida, mentre que entre maig i juliol també podran fer-ho a la resta.

En un futur, es preveu que Cat@Salut La Meva Salut també permeti als usuaris introduir dades en la seva història clínica, tenir una agenda sanitària personalitzada, declarar-se donants d'òrgans i disposar d'informació sobre les intervencions quirúrgiques garantides.

Sobre aquest últim aspecte, Piqué ha concretat que al portal es podrà consultar el dia d'inclusió en la llista d'espera, el centre en el qual es preveu dur a terme la intervenció i el temps mitjà d'espera, "el que permetrà al pacient tenir una idea aproximada de la seva situació ".