dimarts, 19 de maig del 2015

Conveni Col·lectiu del SISCAT



Es tracta d’una proposta mediadora final:

Àmbit funcional del conveni: Centres sociosanitaris y de salut mental concertats amb el Servicio Català de la  Salut que no tinguin conveni col·lectiu d’empresa i acreditin uns ingressos habituals y continuats superiors al 50% de la seva facturació que provinguin de la activitat concertada con el SCS. I hospitals de aguts  que formen part de la xarxa de internament del SISCAT y centres d’atenció primària concertats con el SCS que no tinguin conveni propi.


Duració: Entrada en vigor el primer de maig de 2015 i finalització de la vigència pactada el 31 de desembre de 2016.

Ultra-activitat: Un any a partir d'aquella data 

Clàusules de garantia: El conveni establirà una clàusula de garantia “ad personam” de respecte de las situacions personals que milloren el conveni en computo global y anual. Així mateix s’introduirà una clàusula de garantia dels acords d’empresa en vigor fins la finalització de la seva vigència, que podran ser prorrogats per acord entre les parts.

Jornada:  Jornada ordinària de 1688 hores per el Grupo 1. Per els Grups del 2 al 7: torns de dia 1668 hores; torns de nit 1562 hores. En aquest còmput anual s’inclouen 3 dies de lliure disposició  que tindran la consideració de temps treballat.

Retribucions: Aplicació del 3,6% de tarifes a la millora de les retribucions del personal. Tot el personal recuperarà, amb efectes 1 de maig de 2015 les taules salarials del VII Conveni XHUP. Aquesta recuperació beneficiarà també al personal que pertany al sector públic y  van veure reduïdes les seves retribucions un 5% en virtut de normativa bàsica estatal o autonòmica (això afecta a les EPiC  que també en surten beneficiades).
Aquelles empreses públiques o privades, que no haguessin reduït les seves retribucions en aplicació de les successives reduccions de tarifes en el període 2010-2015, hauran de negociar como impacta l’incremento del 3,6% de tarifa a partir del 1 de maig 2015 en las condiciones laborals dels seus treballadors. Hauran d’arribar a un acord en un termini de dos mesos.
Respecte a les DPO, pel personal del Grup 1 que presta els seus serveis en l’àmbit de l’atenció primària, la quantitat de 2000€ anuals passen a la retribució anual fixa, incorporant-se al concepte “plus conveni”. Per tot el personal, si s’abonen DPO, el primer 15% respecte al valor teòric del conveni, no estarà subjecte a cap tipus de valoració.
Es manté el complement d’atenció continuada.

Revisió salarial: Compromís de revisió salarial pel cas que durant la vigència del conveni es modifiquin les tarifes i preu públics que paga el CatSalut a les empreses incloses en l’àmbit funcional del conveni.

Complement d’Incapacitat Temporal; regulació del complement d’IT segons està establert per el personal de l’Administració de la Generalitat pel Decret Llei 2/2013 i la instrucció 1/2013 que estableix el criteri d’aplicació de la millora de la prestació econòmica per IT.

Creació i/o Revitalització de les comissions sectorials amb caràcter paritari següents: Comissió de la professió d’infermeria; Comissió de classificació funcional; Comissió de treball i igualtat; comissió de Formació i Comissió de de Salut Laboral

Carrera professional: El Nivell C queda descongelat amb efectes  01/05/2015. El títol d’especialista d’infermeria donarà accés al nivell A de la carrera professional per el transcurs d’1 any de prestació efectiva de serveis, així com es reduirà en 1 any el ermini per el canvi de nivell pels professionals que ja tenen acreditat un nivell determinat

Permisos:   Contemplar un permís d’urgències; Contemplar un permís per visita mèdica i prova diagnòstica; Ampliar el termini de l’excedència especial de 2 a 3 anys (en el 3er any, reserva “d’un lloc de treball”.

Contracte a temps parcial: Preferència dels treballadors de l’empresa en l’ampliació de les jornades de treball

Adequació del redactat del conveni a les novetats legislatives que s’han  produït des de les respectives signatures  dels convenis  base.