dimarts, 14 de juliol del 2015

Manifest Sanitaris x la Independència

Us fem difusió del Manifest Sanitaris x la Independència pel seu interès.




Manifest Sanitaris x la Independència: Sí que es pot!!

Es pot fer un sistema sanitari millor perquè es pot fer un país millor.


- Fer un nou país representa un projecte col·lectiu. Creiem en la sanitat pública i en un sistema de salut que doni servei d'una manera equitativa, universal, de qualitat i sense exclusions, com a pilar fonamental d’aquest projecte col·lectiu.

- Volem treballar per potenciar l'atenció primària perquè se sap que els sistemes sanitaris basats en una primària forta són més eficients i alhora més justos. 


- Els principals factors que condicionen la salut de les persones tenen a veure amb les condicions socials, els tipus de polítiques que es duen a terme, les decisions sobre els aspectes econòmics, culturals, ambientals, les polítiques de gènere i laborals. Per això creiem en un país sensible a tots aquests factors.  

- Volem que es garanteixi el dret a la salut per a qualsevol persona i també que es garanteixin els drets individuals de les persones a decidir sobre una mort digna, sobre el no acarnissament terapèutic, sobre l’avortament, sobre polítiques d’igualtat de gènere...

-Començar de nou” per eradicar la corrupció i els jocs d’interessos individuals en la gestió de les polítiques sanitàries.

- Reclamem un finançament just de la sanitat catalana que permeti d’equiparar-nos amb els països més avançats d’Europa. Les condicions actuals de finançament (molt per sota de la mitjana europea pel que fa a despesa sanitària per càpita) només afavoreixen les fantasies eficientistes de l’administració sanitària i impedeixen d’abordar amb prou recursos els vells i nous reptes de la sanitat pública del nostre país..

Pensem que vivim una situació en què no podem deslligar la realitat del dia a dia dels ciutadans de Catalunya de la realitat col·lectiva del país que reclama aconseguir els instruments necessaris per a decidir plenament sobre com utilitzem els nostres recursos al servei de la ciutadania.

Per això ens comprometem amb el moment històric que ens ha tocat viure i apostem per una Catalunya lliure.