dimecres, 20 de gener del 2016

La Intersindical-CSC exigim la derogació del Decret de prescripció infermeria



La Intersindical-CSC ens dirigim al Departament de Salut per demanar que emeti amb urgència una circular o instrucció sobre l'aplicació del Real Decreto 954/2015 por el que se regula la indicación, uso y autoritzación de dispensación de medicamentos y productos sanitarios de uso humano por parte de los enfermeros, a causa de la inseguretat jurídica que crea en l'exercici de les seves funcions. Sol·licitem que aquesta petició es dirigeixi al govern espanyol per exigir la derogació d'aquesta norma.


Com sindicat considerem essencial que aquesta circular aclareixi quines són les funcions i responsabilitats assignades a cada grup dins de la seva activitat professional, per tal d’evitar que la situació d'inseguretat jurídica creada arribi a afectar la qualitat de l'atenció que reben els pacients.

També considerem que cal derogar aquest decret i l'aprovació d'una nova norma que obtingui el consens entre les diferents autoritats sanitàries i els professionals mèdics i d'infermeria i l'adaptació de la realitat existent en la pràctica diària de la infermeria i les seves habilitats professionals.

La Intersindical-CSC considera que aquest Real Decreto és un text que no compleix amb els criteris aprovats en el seu moment pel Consell Interterritorial i va ser aprovat sense consens per l'actual Govern espanyol en funcions i que la seva publicació i entrada en vigor està produint un clima de conflicte entre els grups professionals que pot afectar negativament la qualitat del servei d'atenció als pacients.



Inseguretat jurídica

La Intersindical-CSC assegura que aquest Reial decret provoca una inseguretat jurídica greu  pels professionals mèdics i d'infermeria. Denunciem que és difícil aplicar, en disposar que el prescriptor professional "ha de determinar el diagnòstic, la prescripció i el protocol o guia pràctica clínica i l'atenció a seguir" i que aquestes directrius haurien de ser validades de conformitat amb l'article 6 d’aquest Real Decreto, quan aquests protocols "no han estat elaborats" i per tant "no estan definits o validats en el moment de la seva entrada en vigor."

Per això demanem de l'emissió d'aquesta circular informativa per als professionals i que es derogui el decret i l'aprovació d'una nova norma.



Preguntes més freqüents en relació a la prescripció infermera del Col·legi oficial infermeres i infermers Barcelona