dimarts, 9 d’agost del 2016

Pla de Salut 2016-2020



El Pla de Salut de Catalunya es configura en 4 eixos: compromís i participació, atenció de qualitat, bon govern i salut a totes les polítiques. A la seva vegada, aquests quatre eixos determinen 12 línies estratègiques: les persones, la seva salut i el sistema sanitari; implicació dels professionals; salut pública, accessibilitat i resolució, política farmacèutica i del medicament; atenció integral i cronicitat; recerca i innovació en salut; excel·lència i seguretat; avaluació de resultats i transparència; salut digital; integració territorial i  finalment la últim línia estratègica seria les polítiques interdepartamentals i intersectorials. 


Aquestes 12 línies estratègiques acaben configurant 28 objectius que determinaran al seu torn fins a 58 projectes. Cada un d’aquests projectes serà avaluat anualment per analitzar el seu grau d’acompliment.

El Pla de Salut 2016-2020 presenta sobre plans de salut anteriors tres novetats significatives. La primera és un nou enfocament per combatre les desigualtats socials, la  segona és la incorporació del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) dins del Pla de Salut i la tercera seria la política del medicament.