dijous, 29 de juny del 2017

Comín presenta divendres 30/06 el Decret de Prescripció d'Infermeria



El conseller de Salut de Catalunya, Antoni Comín, presentarà aquest divendres el projecte de decret català de prescripció infermera, que era un dels principals compromisos del titular sanitari des que va arribar a la Conselleria.

La norma té la intenció de 'substituir' a l'anomenat Reial Decret de Prescripció Infermera, el 954/2015, una norma estatal que regula la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d'ús humà per part dels infermers. I, en concret, que impedeix a aquests professionals la prescripció de fàrmacs. Segons l'article 3.2, és el metge en tots els casos el que ha d'haver "determinat prèviament el diagnòstic, la prescripció i el protocol o guia de pràctica clínica i assistencial a seguir". Per això, s'espera que el decret català vingui a permetre que Infermeria dispensi i prescrigui medicaments, com passava a Espanya abans de l'esmentat Reial Decret.
El projecte català arriba en un moment en què metges i infermeres es troben discutint una reforma de l'esmentat article 3.2 en el Fòrum de les Professions, per tal de trobar una sortida estatal a un conflicte de competències professionals que s'arrossega des de l'aprovació de l'actual norma. Així va ser explicat per la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, en l'últim Consell Interterritorial.