dimarts, 20 de juny del 2017

Informació de la Mesa General de la Funció Pública de 16/6/2017



Recuperació de com a mínim un 10% de la paga extra de 2013, que es farà efectiva l’any 2018, aquest compromís blinda la caducitat de la reclamació de la paga de juny de 2013, que finalitzava a finals d’aquest mes de juny.

Recordem que també al març del 2018 s’haurà de recuperar el 20’32% restant de la paga de 2012.

S’acorda també continuar les negociacions per la calendarització del retorn de la totalitat de les pagues del 2013 i del 2014 que resten pendents.

També s’ha acordat ampliar els supòsits d’incapacitat temporal amb la percepció del 100% de la retribució, en els següents supòsits:


·         IT que derivi d’un tractament de reproducció assistida o període de lactància, encara que no doni lloc a una situació de risc durant l’embaràs o la lactància.
·         IT derivada de malalties que han estat causa de discapacitat amb grau igual o superior al 33%.
·         IT derivada d’exploracions diagnostiques invasives, com endoscòpies, colonoscòpies, gastroscòpies, fibroscòpies, cateterisme i altres similars.
·         IT per interrupció voluntària de l’embaràs en el primer trimestre de gestació per inducció farmacològica.
·         IT per altres malalties greus i/o subjectes a declaració obligatòria (recollides a l’Annex I del RD 1148/2011, de 29 de juliol). També s’inclouen en aquest apartat les cardiopaties isquèmiques i les malalties recollides en els annexos I i III del RD 2210/1995, de 28 desembre.

Entre aquestes patologies trobem per exemple,  la síndrome gripal entre d’altres.
L’Administració es compromet a impulsar la modificació normativa a partir de la signatura d’aquest acord.

També s’acorda reduir la temporalitat de l’ocupació en l’Administració al 8% en tres anys. Això previsiblement comportarà un increment de places sobre l’oferta pública prevista.