divendres, 22 de desembre de 2017

MESA NEGOCIADORA 2on CONVENI SISCATReunió  18/12/2017
El primer Conveni Col·lectiu SISCAT de centres i serveis concertats amb el Servei Català de la Salut s’extingia el passat 31 de desembre de 2016. D’ençà aquella data, el període d’ultra activitat del conveni ha permès mantenir en vigor els acords als que s’havia arribat, però aquest període d’ultra activitat dequeia al cap d’un any.
En la reunió del dia 18/12 de la Mesa Negociadora del 2on Conveni del SISCAT, s’ha arribat al preacord següent, pendent de redactat definitiu:

ü  Increment de l’1 % de tots els conceptes salarials des de l’1 de gener de 2017 que quedaria consolidat per al 2018. Endarreriments s’abonarien en la nòmina de març de 2018, i l’increment mensual de 2018 a partir de la nòmina d’abril, amb els endarreriments del 1er trimestre de 2018 durant el mateix 2018. Sociosanitaris, a partir de la publicació de noves tarifes.


ü  Els 2 dies personals de la Disposició Addicional 2º s’incorporarien a l’article 42.2 del Conveni per personal del torn diürn dels grups 2 a 7.

ü  Disminució de la jornada per a tots els grups i torns de treball d’una jornada laboral fent que el festiu addicional de Setmana Santa o Nadal tingui la consideració de computable com a jornada.

ü  Ampliació dels supòsits del complement del 100% en cas d’IT:

·         Casos de reproducció assistida.
·         Durant el període de lactància
·         Derivades de malalties que han causat discapacitat o superior al 33%.
·         Per avortament voluntari per inducció farmacològica en el 1er trimestre d’embaràs.
·         Per cardiopaties isquèmiques.

Recordem que el Servei Català de la Salut, que és qui ha d’acabar pagant allò que s’acordi, té el pressupost tancat, i està intervingut pel govern espanyol a través de l’article 155 de la Constitució, fet que genera més complexitat a la negociació d’aquest 2on Conveni del SISCAT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada