dimarts, 17 d’abril del 2018

CAMPANYA A FAVOR DEL DRET A VAGA


Catalunya ha viscut tres grans vagues generals el darrer mig any: 3 d'octubre, 8 de novembre i 8 de març. La Patronal Foment del Treball Nacional ha denunciat la vaga del 8 de novembre, convocada per la Intersindical-CSC, i es corre el risc que la sentència generi jurisprudència en contra del dret a Vaga. 

Davant d'aquest risc, avui s'ha llençat la iniciativa xdretavaga.cat que pretén recollir els màxims suports en defensa d'aquest dret ara amenaçat. Aquest procés judicial pot comportar una restricció del dret a vaga, un dret legítim de protesta reconegut en tots els ordenaments jurídics democràtics i una eina fonamental pels treballadors i treballadores.

Amb aquesta iniciativa es pretén visualitzar el suport al dret fonamental a la Vaga i explicar les greus conseqüències que podria tenir per la majoria de la població una hipotètica sentència en contra d'aquest dret. El judici en contra de la Vaga del 8 de novembre començarà el proper 25 d'abril al TSJC i es convocarà una concentració a davant dels jutjats.