dijous, 26 de juliol del 2018

Volum i ritme de treball apareixen com les principals causes del estrés laboral

Aquestes son part de les conclusions del Informe Anual 2017 Info-Jobs-Esade sobre l’Estat del Mercat Laboral a partir de les dades extretes d’una enquesta realitzada amb una mostra representativa de població activa en l’Estat espanyol i en més de mil empreses. A l’entorn d’un 50% de la població activa ocupada indica que està estressada; les persones que van declarar estar estressades indicaren que el motiu principal era el volum i el ritme de treball (un 57%), seguit de la pressió (44%) i el nivell de responsabilitat (un 28%). Altres causes que també apareixen destacades en aquesta enquesta son les responsabilitats o els rols poc clars (un 27%) i la desmotivació per la tasca desenvolupada (23%).




En el cas de les empreses, l’enquesta indica que consideren com a principals motius que generen estrès, el volum i el ritme de treball (49%) i la pressió (48%), seguits pel mal ambient en el treball (44%), i la desmotivació pel treball desenvolupat (33%) i l’ incertesa (22%).

Segons les dades extretes de l’enquesta, l’estrès és una patologia força comuna, especialment en les persones que ocupen càrrecs de responsabilitat o lideren equips. En relació a la valoració del nivell d’estrès, un 57% de la població treballadora que afirma estar estressada considera que el seu nivell d’estrès és alt i el 13% que és molt alt.
Si ens ocupem de les dades de l'última Enquesta nacional de condicions de treball. 2015 ', publicat pel Ministeri de Treball i Seguretat Social, els problemes de salut més freqüents derivats de l'estrès són malalties ubicades al coll, l'espatlla, la mà o la part posterior (45% i 46%, respectivament), cansament general (45%), mal de cap o fatiga visual (36%) i ansietat (17%).