dimecres, 20 de gener del 2021

Reconeixement de serveis prestats complement usuari | Carrera Professional GP Administratiu


L'Acord UAC, que modifica parcialment el II Acord en el seu punt 4 de l'apartat 6.1.4.1, obre la possibilitat al personal zelador/a i tècnic/a en cures auxiliars d'infermeria (TCAI) que hagi prestat serveis a les UAC a que pugui incorporar aquests serveis prestats a efectes del còmput de l'antiguitat necessària per a l'accés als diferents nivells de carrera professional del G.P. Administratiu, sempre i quan acreditin la percepció del complement d'atenció a l'usuari. Així mateix, aquesta acreditació també serviria pels casos de promoció interna definitiva des de les categories de tècnic/ica en cures auxiliars d'infermeria i de zelador/a a les del G.P. Administratiu a efectes de serveis prestats per a la carrera professional de la nova categoria. 

Per tant, tenim dues vies de reconeixement, una pel personal del G.P Administratiu que ha prestat serveis com a  Zelador/a i/o TCAI d'atenció primària, i una altra per aquell personal que han promocionat definitivament des d'aquestes categories d'atenció primària al G.P. Administratiu.

Actualment, l’aplicatiu SGRH de l’ICS només computa aquests serveis prestats des del 1 de novembre de 2002.

Aquesta interpretació restringeix l’efecte de l’Acord de 30 de juliol de 1990, mitjançant el qual es va crear expressament el complement específic d’atenció a l’usuari al personal zelador/a dels EAP, SEU, SOU i la resta de centres d’atenció primària i pel qual es van començar a retribuir les tasques de: informació i atenció a l’usuari, programació de visites i de proves diagnòstiques, gestió i arxiu de la documentació assistencial, suport als circuits de les prestacions sanitàries, i registre de les dades generades per la Unitat Assistencial i per la Unitat d’Admissions.

Per aquest motiu, considerem que pot haver-hi personal zelador/a d'atenció primària o aquell personal que hagi promocionat definitivament des de la categoria de zelador/a (a TCAI no es reconeixia encara aquest complement) que estigui afectada per aquesta restricció, i per això demanarem que s'elimini i que s’apliquin els criteris per garantir que en el còmput de serveis prestats es tingui en compte des de la data d’aprovació de l’Acord de 30 de juliol de 1990.

Amb aquesta mesura, a moltes professionals amb serveis prestats de zelador/a en l’àmbit de l’assistència primària de l’ICS us els reconeixerien en les vostres sol·licituds d’accés als diferents nivells de carrera professional en els termes de l'Acord UAC

En conseqüència, a les persones que pugueu estar afectades us recomanem que consulteu la vostra situació específica amb la unitat de carrera professional del vostre àmbit d’atenció primària perquè us informin de les actuacions que podeu portar a terme.

Si voleu realitzar al·legacions al resultat de la campanya de carrera professional de 2019 podeu posar-vos en contacte amb els/les delegades de la Intersindical-CSC a les seccions sindicals de l’ICS.

Escoltem i gestionem demandes, neguits i dubtes de les professionals.

SOM COM TU