dimarts, 17 de març del 2020

Cuidem també les professionals de l'ICS - Decàleg de mesures

1) Hi ha una manca evident d'elements d'autoprotecció. Cal fer una crida a empreses i particulars per a que en cedeixin a Hospitals, CAP, CUAP i ACD. Totes les professionals de cara al públic (tant sanitàries com administratives) han de disposar dels EPI adequats. Als CAP de Primària cal preparar més d'una sala d'aïllament, perquè quan s'hagi visitat una pacient es pugui netejar a fons i utilitzar l'altra sala mentrestant
2) Demanem que no es posi en perill a les professionals sanitàries de risc i que puguin optar pel teletreball.

3) La rapidesa en les proves de detecció al personal que ha tingut un possible contacte és essencial.
4) Suspendre immediatament totes les visites i proves d'especialistes que no siguin per motius d'urgència.
5) S'han d'habilitar noves línies telefòniques pels CAP, perquè les actuals estan saturades i no es pot contactar amb els usuaris programats.
6) El 061 ha deixat de ser funcional. Cal o bé ampliar o diversificar els números d'atenció de forma urgent.
7) S'ha de millorar el contracte als MIR i IIR prorrogats per força. En la situació actual de manca de metges i personal d'infermeria no podem abusar de la contractació precària.
8) A les zones pediàtriques cal treballar amb dos triatges; personal per a nens sans i sanitaris per mainada de risc, tal com marca la SEUP.
9) Les professionals de l'ICS estem al peu del canó per a baixar la corba del COVID-19. Cal avançar el decret urgent per a que cobrin les DPO de l'any passat al 100% el proper mes d'abril.
10) Demanem a totes les institucions nacionals, ja siguin institucions econòmiques, socials, polítiques, sindicals i empresarials, que paralitzin totes les activitats que no tinguin caràcter essencial.
La Intersindical-CSC i les seves representants a l'ICS, en concret, estem a disposició de l'ICS per fer front a la pandèmia del COVID-19.

Seccions Sindicals de l'ICS.
Intersindical-CSC