dissabte, 25 d’abril del 2020

Covid-19: Dpo, Carrera, Mobilitat, mesures compensació.


Informació de la Mesa Sectorial ICS de 24/04/2020
DPO 2019

Tal i com ja havíem anat informant, s’han cobrat a la nòmina d’aquest mes les DPO. En no ser possible fer-ho per la via de Llei de Pressupostos s’ha fer mitjançant un Decret Llei per a garantir-ne el 100%. Les DPO quedaran consolidades a Llei de pressupostos, la qual cosa garanteix en 100% a partir d’ara.

DPO 2020

Davant la impossibilitat d’assignació d’objectius específics arrel de la pandèmia, l’ICS treballa en la determinació d’uns objectius mes institucionals (sense objectius grupals, individuals...) de tal manera que l’assoliment no sigui en cap cas inferior al de les DPO del 2019.


Carrera Professional 2019

Els imports necessaris per a pagar la Carrera professional 2019, tant per a personal fix com interí, s'incorporen a la Llei de Pressupostos. Es preveu que durant la primera setmana de maig estiguin les resolucions provisionals i les resolucions finals durant el mes de juny. El pagament es farà, previsiblement, a la nòmina del mes de juliol amb efectes retroactius a 1 de gener de 2020.

Mesures de reconeixement durant la Covid-19

L'ICS n’ha fet la sol·licitud corresponent al CATSALUT, però tot resta condicionat del pressupost del Departament de Salut, que és qui té l’última paraula al respecte.

Processos selectius

Durant l’estat d’alarma tots els terminis administratius estan aturats, malgrat que la Unitat de Selecció continua treballant en la validació dels mèrits presentats a algunes categories abans de l’inici de la pandèmia. En cap cas és pot fer la publicació de diligències.

Compensació d’àpats

S’està treballant l’automatització informàtica del cobrament, un cop la dotació pressupostària ha estat aprovada, per al personal que fa guàrdies, ja siguin a Atenció Primària, superiors a 10 hores (ACUT i CUAP), o a presons. El pagament serà retroactiu al 29 de novembre de 2019.

Acord de mobilitat oberta i permanent

La convocatòria està enllestida i la previsió es posar-ho en marxa l’1 de juny, però tot queda supeditat a que s’aixequi l’estat d’alarma i s’obrin els terminis administratius. En cas de complir les previsions els primer moviments es farien al setembre.

Borsa de treball

Està previst fer la baremació l’1 de juliol per a que sigui efectiva a data 1 d’octubre, però tot queda supeditat a que s’aixequi l’estat d’alarma i s’obrin els terminis administratius.

Les contractacions per a les substitucions d’aquest d’estiu es faran mitjançant  la baremació actual.

Atenció de les residències de gent gran

El traspàs de residències de la Conselleria d’Afers Socials i a la Conselleria de Sanitat és temporal, però el Govern valorarà la idoneïtat d’un traspàs definitiu, com es va fer amb presons. Tothom que faci atenció a residències fora del seu horari rebrà la compensació de les hores com a atenció continuada.