diumenge, 19 d’abril del 2020

Mascaretes Garry Galaxy, una altra pedra al camí


A la manca de material adequat i suficient que han suportat els professionals sanitaris des de l'inici de la pandèmia i que, des la Intersindical-CSC hem vingut denunciant, cal afegir-hi que personal sanitari ha estat utilitzant mascaretes ffp2 defectuoses que han posat en risc la seva seguretat i salut.
Ja el 17 d’abril coneixíem que s'havia ordenat la retirada de les mascaretes Garry Galaxy, amb embolcall verd, que han estat utilitzades en alguns llocs com protecció ffp2, després de conèixer que no complien amb la normativa vigent i que els atorguen un nivell de protecció molt inferior.

Aquestes mascaretes defectuoses eren provinents d'una partida de gairebé mig milió d'unitats, en el cas de Catalunya parlem d'unes 200.000 mascaretes, repartides pel Ministerio de Sanidad.
És intolerable que es posi en risc la salut dels i les professionals. Parlem de mascaretes que han pogut estar utilitzades en procediments amb alt risc de contagi i que, a més, davant de les  mancances de material, és poden haver estat reutilitzant.
Actualment tenim un alt percentatge de professionals sanitaris contagiats, per damunt de països del nostre entorn.

Exigim com a Intersindical-CSC:
Que de de salut laboral es faci seguiment immediat dels professionals que han pogut utilitzar aquestes mascaretes defectuoses, i que se’ls faci la prova de PCR.
Que es faci seguiment dels companys i companyes que han pogut estar treballant amb aquestes persones en cas de que, finalment, la PCR sortís positiva.