dilluns, 11 de maig del 2020

Estat Militar d'Alarma fallit

La sectorial de Sanitat de la Intersindical-CSC considera que l’Estat militar d’alarma ha estat i continuarà sent una mala solució per a la pandèmia. Les imatges de les rodes de premsa fetes per majoria de militars i cossos de seguretat estatals informant sobre l’evolució de la pandèmia ens quedaran gravades com a exemple de mala praxis. La pandèmia l'ha solucionat i en el futur la seguirà solucionant només el personal sanitari!

Recordem i recordarem per sempre que les dades de personal sanitari infectat han estat de les més grans del món! És inconcebible que a dia d’avui encara hi hagi restriccions en l’ús d’Epi i no és puguin obtenir per part del món sanitari de forma normal. La reutilització d’Epis encara és molt habitual als nostres hospitals i CAP, amb la dubtosa eficiència que això suposa. L'altre gran problema és la manca de tests eficaços. És indignant que l'Estat no hagi proporcionat tests massius vàlids a dia d’avui.

 

Protegim el Sistema de Salut

Com hem reclamat insistentment, amb denúncia inclosa, s’estan posant mampares de protecció als mostradors dels centres sanitaris. Lamentem profundament que aquestes mampares, a diferència d’altres territoris de l’Estat, siguin provisionals i no siguin de vidre. Evidentment demanem que les mampares siguin col·locades de forma fixa i de qualitat superior. La gent que treballa als taulells dels centres sanitaris ha de ser protegida de forma absoluta.

El món sanitari s’ha bolcat en aturar la pandèmia, amb sacrificis personals i posant-se en perill. Des de la sectorial de Sanitat no volem propines ni almoines, volem una sanitat pública robusta i eixamplada, que deixi enrere les retallades i la precarització. Les retallades, si han de ser, que vagin dirigides cap a ens que resulten menys eficaços per a salvar vides, com la monarquia o l’exercit. Cal retornar els drets manllevats durant l’anterior crisi als treballadors sanitaris, tals com la retallada de sou del 5%, els dies de lleure manllevats, la jornada laboral de 35 hores setmanals, el 50% de les DPO deixades de percebre durant anys. Així mateix, és injustificable que els residents que han estat treballant com adjunts no tinguin el degut reconeixement salarial!

Desescalada

En els propers temps, segurament viurem etapes de rebrots de l’epidèmia. Per tant, considerem una autèntica bogeria el retorn a la normalitat sense les mesures adients. Les plantilles sanitàries s’han de mantenir tal i com estan ara, amb els reforços actuals. Cal normalitzar/obligar l’ús de les EPI en tota la societat i per això cal d’una vegada per totes compres encertades i PCR massius, no només als futbolistes.

Per finalitzar, donem les gràcies a la societat civil de Catalunya per haver-se bolcat en la fabricació i distribució d’Epi i altres. Gràcies a Sanitaris x la Republica, la Cambra de Comerç, els col·lectius de Makers,Consell per la República, ANC, Omplim els Magatzems i totes i cadascuna de les persones que de manera altruista ha posat el seu gra de sorra per solucionar la pandèmia.