dimecres, 20 de maig del 2020

La patronal de les asseguradores indemnitza els sanitaris hospitalitzats per la COVID

La patronal de les asseguradores, en nom i representació de 109 asseguradores, ha subscrit una assegurança de vida gratuït que cobreix la defunció per causa directa de la COVID-19 dels professionals sanitaris a Espanya, així com un subsidi per a aquells que en resultin hospitalitzats. Tant els que tenen cura de la salut de tots els ciutadans com dels que atenen gent gran en residències durant la present pandèmia.

El capital assegurat en cas de defunció ascendeix a 30.000 euros bruts per persona que percebran els seus beneficiaris.

El subsidi d'hospitalització, mentrestant, comportarà el pagament de 100 euros a el dia al sanitari ingressat sempre que la seva estada hospitalària hagi superat els tres dies i fins a un màxim de 14 dies. És a dir, els pagaments oscil·laran entre els 400 i els 1.400 euros bruts per persona.

L'estada hospitalària s'ha d'haver produït en instal·lacions hospitalàries públiques o privades. S'inclouen les instal·lacions sanitàries temporals o portàtils que han estat habilitades com a establiments hospitalaris addicionals en ocasió de la pandèmia (hospitals de campanya dependents d'hospitals o de les CA). No s'entenen inclosos els hotels medicalitzats, ni tampoc els domicilis particulars, encara que es realitzin hospitalitzacions domiciliàries.

És condició indispensable per estar assegurat haver estat involucrat directament en la lluita contra la COVID-19 i mantingut contacte físic amb persones infectades per coronavirus.