divendres, 5 de juny del 2020

Aplantillament de 2501 llocs de treball, sí! amb la borsa de febrer de 2019, no!

Arran del comunicat de la Direcció de Persones de l'ICS Actuacions en relació a l’estabilitat laboral hi ha un neguit generalitzat entre les professionals de l'ICS.
Segons el mateix comunicat, els criteris de cobertura dels llocs generats es farà de conformitat amb la prelació establerta en la darrera baremació de la borsa de treball publicada. 

Actualment la baremació establerta en l'actual Pacte de la Borsa de Treball de l'ICS es troba suspesa ja que el mateix pacte ja establia una transitorietat d'un màxim de 6 mesos i aquests terminis estan afectats per la situació d'excepcionalitat en la que ens trobem.
La darrera baremació publicada correspon a la del mes de febrer de 2019 i tal i com ens han informat en les diferents Juntes de Personal de l'ICS és la que es farà servir per a l'aplantillament d'aquests 2501 llocs de treball.

D'aquí que el neguit de les professionals de l'ICS estigui totalment justificat. Des de febrer de 2019 fins ara, moltes de nosaltres hem continuat prestant serveis i hem actualitzat els nostres mèrits per progressar professionalment, i aquests esforços no es veuran reflectits ja que aquesta darrera baremació publicada no es correspon amb les dades reals d'aquests mèrits.
Es important ressaltar que les professionals tenim el deure de mantenir actualitzades les nostres dades personals, i l'administració té l'obligació de mantenir les dades personals exactes i actualitzades adoptant totes les mesures raonables perquè es suprimeixin o rectifiquin sense dilació les dades personals que siguin inexactes.

Des de la Intersindical-CSC recolzem aquest aplantillament però no els criteris de cobertura mitjançant la baremació de febrer de 2019, i considerem que l'ICS hauria de publicar nous llistats actualitzats a data d'avui, tant si fan servir la nova baremació (que seria la situació òptima) com si fan servir la antiga baremació de mèrits.

Si estàs inscrit a la Borsa de Treball de l'ICS, tens les teves dades personals actualitzades en el Sistema Gestor de Recursos Humans, i consideres que es lesionen els teus drets en aplicar-se la baremació de la borsa de treball publicada el febrer de 2019 com a criteri de cobertura de l'aplantillament dels 2501 llocs de treball, us animem posar-vos en contacte amb la Federació de Sanitat de la Intersindical CSC per tal de gestionar les vostres reclamacions, neguits o dubtes. 

sanitat@intersindical-csc.cat