divendres, 25 de setembre del 2020

Resum Mesa Sectorial 21/09/2020

Mobilitat voluntària permanent i oberta
L’aplicació està en funcionament des del 17 de setembre per causa de problemes tècnics, doncs des de l’1 de setembre hauria d’haver estat operativa. El període d’inscripció finalitza el 31 d’octubre. 
No es poden donar interinitats produïdes arran de jubilacions que es produeixin a partir del 31 d’agost, data publicació de l’acord al DOGC, doncs s’han de resoldre mitjançant la mobilitat voluntària. 
Borsa de treball
La previsió es fer una baremació a finals de setembre de 2020 de les persones que ja disposen de puntuació i deixar la baremació de les noves inscripcions per a més endavant.
Carrera Professional 2020 
Actualment s’estan fent la supervisió de les avaluacions. La previsió és que al novembre es publiquin les resolucions provisionals i al desembre les definitives. El pagament, per al gener de 2021.
Processos selectius
Es posa en marxa un nou sistema per a validar els mèrits de les convocatòries, l’INGESTA, que permetrà, a partir de les convocatòries en curs, no haver de presentar en nous processos aquells mèrits ja presentats amb anterioritat. S’instal·laran escànners a cada territori, mitjançant els quals es bolcaran els certificats escannejats directament al SGRH. Caldrà anar-hi presencialment i sol·licitar cita prèvia.
Oferta pública parcial
Hi ha un total de 820 places pendents de convocatòria provinents del Pla d’estabilització i consolidació de les actuals plantilles, a les quals cal sumar-ne 1.009 places més provinents de la taxa de reposició. Un cop finits els processos pendents sortiran totes les places en una única convocatòria.
Estudi carregues de treball
Auxiliar administratiu/va i administratiu/va: es vol dur a terme, però actualment no s’ha iniciat l'estudi, malgrat hi ha la voluntat de fer-ho.
TCAI hospitalària: s’està fent un recull de les funcions, posteriorment es portaran a la Mesa Sectorial, malgrat que encara no hi ha cap estudi de càrregues de treball.
Infermeria: estudi fet, pendent d’explicació.
La intenció de l’ICS és dur a terme un estudi de carregues de totes les categories, així com especifica el Pla d’Ordenació de Recursos Humans.
Gestió nous hospitals
L’ICS no disposa d’informació quant recursos humans o recursos materials més enllà de la informació que ja s’ha fet pública, doncs és una proposta del CatSalut, que preveu la majoria dels 5 hospitals satèl·lit estiguin operatius fins a finals d’any.
Gratificació Covid
Serà abonada a la nòmina del mes de setembre a aquelles persones que van treballar entre març i maig de 2020. De l’import anunciat al Decret Llei 24/2020 es descomptarà percentualment les presències no efectives (vacances, dies de lleure...). . A final d’aquest mes es podrà consultar a l’ATRI l’import i el tant per cent.
Mesures conciliació familiar infants en quarantena
L’ICS respon que no hi ha cap normativa ni acord estatal al respecte i per tant, no existeix cap permís específic. 
Se sol·licita flexibilitat amb les reduccions de jornada per cura de fill, per tal de poder-les gaudir més d’un cop.
Reducció de jornada per interès particular 
Se sol·licita la uniformitat a tot l’ICS per tal de poder demanar reduccions de jornada amb % de reducció més enllà dels habituals (meitat i un terç), doncs hi ha llocs on es denega. L’ICS respon que el % s’ha de pactar amb la direcció.
Condicions laborals MIR durant la pandèmia
Es reclama que les retribucions dels residents durant el període de pandèmia, en què han exercit com a especialistes, siguin les de les funcions veritablement dutes a terme.
Formació Covid
Es demana que les hores destinades a la formació en Covid (lectura i estudi de múltiples protocols) fora de la jornada laboral siguin acreditades mitjançant un nombre d’hores de formació. L’ICS estudiarà la proposta.
Així mateix, la formació presencial ha desaparegut durant la pandèmia, passant a fer-se tota telemàticament. Es demana que les 40 hores de formació es concedeixin per a la formació online. 
Compensació dietes professionals 12h
A certs territoris encara no s’han començat a pagar. L’ICS respon que s’ha recordat als caps de Direcció de Persones per tal que a l’octubre estigui tot al dia.