divendres, 18 de desembre del 2020

Comunicat de la MESA SINDICAL DE SANITAT

MESA SINDICAL DE SANITAT

COMUNICAT

Portem mesos fent front a una pandèmia global que ha posat en risc la salut de totes i això ha posat en evidència la precarietat del nostre sistema sanitari i social.

Com a treballadores i usuàries del sistema de salut creiem que és el moment de reflexionar i obrir un espai de treball per tal d'oferir una resposta conjunta i contundent a aquesta situació.

La capacitat de treball i la resiliència del personal està contribuint de manera molt important a superar aquesta pandèmia: jornades eternes, manca d'EPIS, amb el risc sempre present, no només de contagi personal, sinó també de les persones convivents, falta de personal crònic sovint per les precàries condicions de treball, les externalitzacions i les retallades que encara arrosseguem del 2010 són en part els motius que ens empenyen.

Durant aquests anys hem patit retallades en el nostre sou, pèrdua de poder adquisitiu, major càrrega i pressió assistencial, nul reconeixement professional per part de l'administració, possibilitat de desenvolupament ni avanç professional dins les nostres institucions, pèrdua de drets socials, impossibilitat de conciliació de la nostra vida personal amb la laboral... Les professionals de la salut

estem esgotades i seguim tirant endavant un sistema ineficient que segueix aprofitant-se de la bona voluntat de totes les treballadores.

El sistema de salut es basa en el treball en equip de diferents categories professionals. Un equip format per moltes persones que treballen de forma coordinada per prestar la millor assistència a la

ciutadania.

És el moment que les treballadores de la sanitat tornem a alçar la veu i transformem el sistema de salut en un sistema de titularitat, gestió i provisió públiques amb les mateixes condicions laborals

amb un estatut marc únic per a tots i totes les treballadores.

És per això que anunciem l'obertura d'una mesa sindical que té com a objectiu fer una anàlisi i síntesi de les demandes i iniciar mobilitzacions per tal de fer-les efectives, amb un propòsit i ambició d'assolir la unitat sindical més àmplia possible.

18 de desembre de 2020