dilluns, 15 de setembre del 2014

Els empleats públics recuperarem un altre dia de lliure disposició.



El govern espanyol retorna en la “Ley de racionalización del sector público”  el segon dels dies de lliure disposició retallats als empleats públics.

La Ley de racionalización del sector público, aprovada en el Congres espanyol aquest 11 de setembre, introdueix una modificació a l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP) que establirà cinc dies per assumptes personals a l’any enlloc dels actualment vigents.


Volem recordar no obstant això, que aquesta llei té aspectes regressius que continuen amb la política de retallades, ja que aquesta llei aprofundeix en la política de retallades del sector públic dels darreres anys, que ha portat la destrucció de milers de llocs de treball a l’àmbit públic, la pèrdua de drets laborals, importants retalls salarials, augments de jornada laboral, reducció dels complements de baixa, reducció dels dies de lliure disposició i la possibilitat d’acomiadar a treballadors públics laborals mitjançant ERO.

Com a sindicat exigim a les diferents institucions que facin un canvi d’arrel d’aquestes polítiques austericides i que prenguin l’opció pels serveis públics i retornin tots els drets retallats en els darrers anys.

Volem fer una crida als treballadors i treballadors públics a seguir amb les mobilitzacions per aconseguir la recuperació dels llocs de treball perduts i les condicions laborals manllevades i en defensa d’uns serveis públics de qualitat, universals i al servei de la ciutadania.