dimecres, 13 de gener del 2021

PERMISOS MODIFICATS EBEP 2021

La Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2021 inclou una disposició final que modifica el redactat dels articles 48 i 49 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP)

Article 48

a) El permís per mort, accident o malaltia greu, hospitalització o intervenció quirúrgica sense hospitalització que requereixi repòs domiciliari, d’un familiar dintre del 1er grau de consanguinitat o afinitat té una durada de tres dies hàbils quan el cas es produeix dins la mateixa localitat i cinc dies hàbils quan sigui diferent localitat.

Quan es tracti de mort, accident o malaltia greu, hospitalització o intervenció quirúrgica sense hospitalització que requereixi repòs domiciliari, d’un familiar dintre del 2º grau de consanguinitat o afinitat té una durada de dos dies hàbils quan el cas es produeix dins la mateixa localitat i quatre dies hàbils quan sigui diferent localitat.

f) Per lactància d’un fill més petit de dotze mesos té dret a una hora d’absència de la feina que pot dividir en dues fraccions. Aquest dret es pot substituir per una reducció de la jornada normal en mitja hora a l’inici i al final de la jornada, o en una hora a l’inici o al final de la jornada, amb la mateixa finalitat.

Aquest dret constitueix un dret individual dels funcionaris, no es pot transferir el seu exercici al altre progenitor.

També es podrà sol·licitar la substitució del temps de lactància per un permís retribuït que acumuli en jornades completes el temps corresponent. Aquesta modalitat es podrà gaudir a partir de la data de finalització del permís de naixement, acolliment del progenitor diferent a la mare biològica respectiva.

Aquest permís s’incrementa proporcionalment en els casos de part múltiple.

Article 49

Modificació del segon paràgraf del punt b)

En el cas que tots dos progenitors treballin i transcorregudes les sis primeres setmanes de descans obligatori, el període de gaudi d'aquest permís podrà dur-se a terme de manera ininterrompuda i exercitar-se des de la finalització del descans obligatori posterior al fet causant dins dels dotze mesos a comptar o bé des del naixement del fill o filla, o bé des de la resolució judicial per la qual es constitueix l'adopció o bé de la decisió administrativa de guarda amb finalitats d'adopció o d'acolliment.

Accedeix a la nota informativa de Funció Pública

Accedeix al llistat de permisos actualitzats