divendres, 30 de març del 2012

Desprès del 29, pressupostos del "Estado"


Segons informació que ens han fet arribar els companys del sindicat gallec CIG, els Pressupostos de l’Estat confirmaran les retallades aprovades abans i ara per al sector públic.
Es podran modificar mitjançant la Llei de pressupostos que avui 30 de març aprovarà el govern del PP, on es poden veure modificats alguns aspectes de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP).

El Ministeri d’Hisenda va confirmar, en una reunió de la Mesa General de la Funció Pública d’àmbit estatal, convocada el passat dimecres, el manteniment de totes les mesures adoptades pel PP que afecten als empleats públics, que inclouen la congelació salarial i una taxa de reposició del 0%.
Juntament amb això, van informar de la modificació, mitjançant la Llei d’acompanyament dels Pressupostos Generals de l’Estat, de l’EBEP, imposant una jornada de 37’5 hores setmanals per a tot el personal de totes les Administracions públiques.
La Intersindical-CSC considerem que l’anomenada “congelació salarial” és en realitat una retallada i una pèrdua de capacitat adquisitiva.
Per a nosaltres aquestes mesures d’anar aprimant l’Administració no és altra cosa que abocar al tancament de serveis públics per a que no sigui possible atendre’ls i afavorir la seva privatització.
Des de la Intersindical-CSC veiem aquesta decisió com una greu intromissió en les competències que tenen reconegudes a data d’avui les comunitats autònomes i que vulnera l’article 37 de l’EBEP, que determina que cada administració tingui la potestat per a fixar les condicions laborals dels seus empleats públics.
A Catalunya ja patim una retallada de drets i de serveis públics, agreujada per l’aprovació recent de la Llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat i pels efectes de la Reforma Laboral, actualment en tràmit parlamentari, que modifica el marc de relacions laborals, privatitza el servei d’ocupació i obre la possibilitat per fer acomiadaments en les Administracions públiques, mitjançant ERO.

Condicions laborals i servei sanitari de qualitat: dos objectius irrenunciables