dimarts, 10 de juny del 2014

Els portalliteres de l’Hospital de Vilafranca contra la retallada de la jornada


Els portalliteres critiquen la incoherència que la campanya “Salut i seguretat depèn de tu” vagi acompanyada de retallades dels drets laborals.


La direcció de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ha decidit reduir en sis hores diàries al jornada de treball del col·lectiu de portalliteres d’aquest centre sanitari. I aquests treballadors s’hi oposen frontalment per diversos motius. D’una banda, consideren que no pot ser que l’empresa decideixi estalviar a costa “d’un dels col·lectius econòmicament més febles i amb menys força per defensar-se”. D’una altra banda, asseguren que és “una mesura d’estalvi classista i ridícula davant el perjudici que comporta”.
Els portalliteres han anunciat que seguiran treballant “amb la màxima qualitat possible encara que ens suposi un sobreesforç treballar amb menys personal, perquè entenem que el pacient és una prioritat, però no entenem ni acceptem la mesura”. I és que reconeixen que no hi ha marxa enrere en la mesura per ara, però volen fer sentir el seu descontentament acumulat per aquestes i altres mesures que pateixen: “Hi ha nòmines de portalliteres que no arriben a 600€, això ens sembla una forma de violència laboral intolerable. Ens estant imposant una precarietat laboral de poques hores, sense garanties, amb condicions de treball en constant degradació, etc”.

Els camillers expliquen que ara a l’hospital hi ha cartells de la campanya que està fent la direcció de “Salut i seguretat, depèn de tu”. I afegeixen que a més fan cursos sobre confort i qualitat, on els “ensenyen una teoria que s’allunya molt de la pràctica real que ens imposen”. Davant de tot això, asseguren que “els professionals d’aquesta casa tenim molt clar com fer la feina ben feta i què depèn de nosaltres”. Però entenen que l’empresa ha de posar els mitjans perquè aquesta salut i seguretat siguin viables, i no creuen que “destruir personal sigui una bona manera de contribuir a la seguretat o la qualitat , ni la del treballador ni la del pacient”.
En resum, els portalliteres i la conjunt de treballadores i treballadors demanen “un canvi de rumb que permeti garantir una supervivència digna”, i reivindiquen que “només amb la unitat de tots els grups professionals i els usuaris/es podrem fer front a aquesta batalla per la qualitat de la sanitat pública de qualitat”.