dimecres, 16 de setembre del 2015

Sisè dia de lleure

 El passat dissabte 12 de setembre es va publicar al BOE el RDL 10/2015. En el seu article 2 es modifica l’EBEP i els dies de lleure passen a ser 6 a l’any. Encara ens han de tornar 3 dies més.
El RDL 10/2015 va entrar en vigor l’endemà de la seva publicació al BOE, per la qual cosa el sisè dia de lleure ja és d’aplicació per a aquest any.
És de suposar que l’ICS, com d'altres vegades, doni un termini més llarg de l’habitual per al seu gaudiment. De totes maneres no oblideu demanar-lo quan us calgui, ja que si no en fem la petició expressa l’empresa no ho farà d’ofici.

D’altra banda, en el mateix article del RDL 10/2015 estableix que:
“Les Administracions Públiques podran establir fins a dos dies addicionals de permís per assumptes particulars en complir el sisè trienni, que s’incrementaran, com màxim, en un dia addicional per cada trienni complert a partir del vuitè”
“Cada Administració Pública podrà establir fins a un màxim quatre dies addicionals de vacances en funció del temps de serveis prestats pels funcionaris públics.”
Restem a l’espera que l’Administració per si mateixa actuï i si en un termini raonable no ho concedeix haurem de mobilitzar-nos per tal de fer valer els nostres drets.
Quant a la paga extra, del RDL 10/2015 exposa que:
“Cada Administració pública abonarà, les quantitats previstes en dins de l’exercici 2015, si així ho acorda i si la seva situació econòmica financera ho fes possible. De no permetre-ho la seva situació econòmica financera en 2015, l’abonament podrà fer-se en el primer exercici pressupostari en què la situació ho permeti.”