dimecres, 28 de març del 2012

El retrat de Bono que s'exposarà al Congrés costarà 94.000 euros

Des de la Intersindical-CSC considerem que en època de retallades i contenció de despeses malbaratar els recursos públics d'aquesta manera a més de ser ineficient és un insult a la intel·ligència del 99% de la ciutadania que pateix aquesta crisi.

Segons publica El Periódico

El també expresident de la Cambra Manuel Marín ha optat per una foto taxada en 27.000 €

El Congrés ha encarregat l'execució del retrat de l'expresident de la Cambra José Bono al pintor Bernardo Torrens per un import de 94.000 euros, segons han informat fonts parlamentàries.
La Mesa, a més, ha pressupostat el retrat del també expresident Manuel Marín, que serà al final una fotografia de Cristina García Rodero d'un preu de 27.000 euros.

Amb el de Bono es completa, per tant, la col·lecció dels retrats dels expresidents del Congrés. Igual que els dels seus antecessors, es col·locarà a la galeria de la primera planta del palau, a prop dels despatxos d'alguns components de la Mesa.
La imatge de Bono serà una pintura, com és tradició a la Cambra, i portarà la firma de Bernardo Torrens. Aquest pintor ja compta amb una de les seves obres a la galeria de retrats del Congrés, el de l'expresident Félix Pons.
Excepció de la norma
Només hi haurà un retrat que no segueix la tradició pictòrica de la Cambra, i aquest és el de Marín, que es va decantar per una fotografia i va crear polèmica. Al saber-se la seva decisió, el llavors president del Congrés José Bono es va posar en contacte amb el seu antecessor per demanar-li que reconsiderés la seva tria, ja que el costum consisteix a exhibir retrats que siguin pintures, no fotografies.
Marín no va canviar d'opinió, de manera que la determinació sobre si el seu retrat seria una pintura o una foto es va ajornar a la formació de la Mesa d'aquesta legislatura, amb majoria del PP. A finals de gener, l'òrgan de govern del Congrés va donar via lliure que fos una fotografia de García Rodero.