dijous, 30 de desembre del 2010

RECTIFICAR ÉS DE SAVIS

CRITERIS PER A L’ELECCIÓ DE PLAÇA


La Intersindical-CSC, mostrem la nostra disconformitat amb la posició adoptada per la Direcció de l’ICS, referent als criteris per a l’elecció de plaça en els processos selectius.


Entenem que la Direcció de l’ICS, està fent una lectura interessada, que vulnera la seva mateixa normativa i facilita l’arbitrarietat.


Els criteris per la provisió de places estan explicitats en l’article 39 del Decret 13/2009, de 3 de febrer, pel qual s’aproven els Estatuts de l’Institut Català de la Salut, aquest article diu el següent:


Article 39 provisió de places, selecció i promoció interna


“1. En relació amb el personal estatutari, els processos de selecció i promoció interna que es convoquin abastaran l’àmbit territorial d’una gerència territorial, llevat que la convocatòria determini un altre abast. Els i les professionals així seleccionats seran nomenats en aquest àmbit o en l’àmbit que la convocatòria determini, sens perjudici de la seva incorporació a un centre, servei o establiment sanitari concret, escollit en funció de la prelació resultant del procés selectiu.


Les convocatòries de mobilitat voluntària de l’Institut Català de la Salut podran ofertar llocs de treball dels centres, els serveis o els establiments sanitaris concrets, sens perjudici que el nomenament sigui de l’abast que determini la pròpia convocatòria, en els termes expressats al paràgraf anterior.”


Per tot això, i per donar compliment a l’article 39 del Decret 13/2009, de 3 de febrer, pel qual s’aproven els Estatuts de l’Institut Català de la Salut, demanem:




  1. Que la llista de places vacants amb identificació dels centres de treball en què estan ubicades ha de ser pública abans de l’acte d’elecció de destinació. En el cas de l’atenció primària hem d’entendre per centre de treball el CAP o l’ABS.


  2. Que en l’acte de l’elecció de destinació els aspirants aprovats escolliran el centre de treball concret en què volen exercir les seves funcions.


  3. Que l’ordre pel qual els espirants escolliran plaça estarà determinat únicament per la puntuació obtinguda en el procés selectiu corresponent.

Considerem que aquesta proposta plantejada garanteix que les persones aprovades en l’oposició puguin escollir la plaça que més s’ajusta als seus interessos mitjançant un sistema transparent i respectuós amb els principis que han de regir la selecció dels empleats públics.


Per tot això, demanem que sigui considerada aquesta proposta i que la Direcció de l’ICS reconsideri la seva postura inicial, ja que aquesta proposta garanteix el sentit de l’article 39 del Decret 13/2009 .