dijous, 9 de desembre del 2010

RETALLADES SALARIALS I RECURS

Ja fa uns mesos, la Intersindical-CSC vam presentar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un recurs contenciós administratiu contra l’Acord de Govern que va aprovar la retallada dels nostres sous en un 5%. Des de llavors hem tingut no pocs entrebancs per part de la Sala que entén del recurs.

Se’ns va demanar, més aviat del que és normal, el nomenament d’advocat/da i procurador/a. Ara se’ns comunica, a través de la procuradora que ens representa, que un dels magistrats de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJC s’ha abstingut de pronunciar-se, cosa que inevitablement ha de comportar més retard.

Ens fa una forta sensació que s’està marejant la perdiu i que no es troben arguments legals per no admetre’l. Potser es busca la manera de fer-nos cometre una equivocació, com va passar amb els recursos que es van desestimar als dos sindicats més representatius en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat, que no van impugnar l’Acord sinó el decret que se’n va derivar? En el fons, és una bona notícia que “se’ns busquin les pessigolles” amb aquests entrebancs.

El recurs presentat per la Intersindical-CSC contra les retallades del 5% de les retribucions del personal de les administracions públiques segueix el seu curs.

Si lluites pots perdre però si no lluites ja has perdut.