dijous, 7 de juliol del 2011

BOI RUIZ RELLEVA LA CÚPULA DE SALUT AL CAP DE MIG ANY

Segons publica l'Avui:

 

El director general de Planificació, Joaquim Esperalba, deixa la conselleria


La tensió que ha generat a la cúpula del Departament de Salut l'aplicació de les retallades –les sanitàries van ser les primeres a sortir a la llum i, sens dubte, les més impopulars– ha acabat esclatant. Només han passat sis mesos de l'arribada del nou equip a la conselleria i ja han començat els relleus. El departament ahir va confirmar la substitució del fins ara director general de Planificació, Regulació i Recursos Sanitaris, Joaquim Esperalba, per Carles Constante, que deixarà el càrrec de director de la subregió sanitària Barcelona-Sud del Servei Català de la Salut. Per la seva banda, Esperalba s'incorporarà al Consorci Sanitari del Maresme com a director gerent.

Tot i que dimarts Ruiz i Esperalba van presentar plegats un nou pla d'atenció als malalts crònics, el cessament ja era conegut per tothom extraoficialment. Segons va publicar dimarts el diari El País, la decisió del conseller de Salut, Boi Ruiz, de prescindir d'Esperalba tindria molt a veure amb un intent de reforçar el seu control sobre el departament. De fet, Boi Ruiz va aterrar al govern com a independent –la seva trajectòria s'ha forjat en el món de la gestió hospitalària sense afiliacions polítiques–, mentre que Esperalba és un històric de la sectorial de sanitat de CiU i va ser regidor de Mataró.
Un dels principals enfrontaments entre Ruiz i Esperalba –i el que hauria desencadenat el cessament del segon– hauria girat al voltant del nomenament del nou director gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS), després que Enric Argelagués presentés la seva dimissió el mes passat.
El conseller va proposar per al càrrec Jaume Raventós –llavors gerent del Parc Salut Mar–, però el candidat hauria estat descartat, en gran mesura, a causa de les pressions d'Esperalba dins l'aparell de CiU.
Finalment, la gerència de l'ICS serà ocupada per Joaquim Casanovas, que va ser nomenat dimarts i que des del febrer passat havia estat director territorial del departament a Girona.


Nou gerent a l'hospital Vall d'Hebron

 

Ball de noms a l'Institut Català de la Salut (ICS). Finalment, Jaume Raventós –que havia estat el candidat del conseller per dirigir l'empresa pública– serà el nou gerent de l'hospital Vall d'Hebron, en substitució de José Luis de Sancho. L'ICS també ha nomenat nou director econòmic i nous gerents territorials a l'Àrea Metropolitana Nord i a Girona.

Accedeix al comunicat de premsa